fbpx
"Z nule do biznisa" s Tomažem Stritarjem

| Nefiks zaposlitvene rešitve

»Delaš kar imaš rad in s srcem, ampak pri tem stradaš. Če spremeniš to v, da delaš s srcem in glavo, pa lahko uspeš in živiš.«

M. Szmatula Černe

V torek, 17. januarja 2017, je Zavod Nefiks je v okviru projeta Nefiks zaposlitvene rešitve v Ljubljani organiziral  poslovni dogodek "Z nule do biznisa«, ki je bil izveden v NLB – centru inovativnega podjetništva. Dogodek je povezoval podjetnik in predavatelj Tomaž Stritar, ki nam je skupaj z gosti podjetniki, predstavil prednosti, ovire in pasti pri načrtovanju, organiziranju in ustanovitvi ter vodenju uspešnega in dobičkonosnega startup podjetja.

 

Tomaž je podjetniški svetovalec, mentor, predavatelj in direktor zavoda Uspešen podjetnik. Organizira in izvaja šole podjetništva in start-up vikende ter na ta način pomaga bodočim podjetnikom pri prvih korakih v svet podjetništva. Je tudi avtor več člankov na temo podjetništva in avtor podjetniškega priročnika. Vodi ga rek: »Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti.«

Na poslovnem dogodku, ki je potekal v dveh sklopih, se je Tomaž znašel v vlogi moderatorja in predavatelja. Tako smo v prvem delu lahko prisluhnili zanimivim zgodbam in nasvetom mladih ter uspešnih podjetnikov in podjetnic: Mateji Vrščaj iz podjetja StarkMat, ki ustvarja podjetniško zgodbo aktivnega stola Mushy, Marii Magdaleni Szmatula Černe njene čudovite plišaste igrače Mimice so bile predstavljene tudi že v oddaji Štartaj Slovenija, Klemnu Rupniku, njegovo podjetje Proxima je izdelalo zanimivo aplikacijo za pametne telefone Nexto, Živi Lopatič, ki je ustanoviteljica trgovine 3 muhe, prve pravične trgovine v Sloveniji in soustanoviteljica zadruge Buna, Boštjanu Juriču, ki je soustanovitelj zadruge Soglasnik, prve prevajalske zadruge v Sloveniji ter Nini Slapnik iz podjetja Lajkas, ki organizira dogodke za samske.

stritarNLB

Mladi in uspešni podjetniki so nam na poslovnem dogodku zaupali razloge, zakaj so se podali na samostojno in podjetniško pot. Čeprav so danes uspešni, ne skrivajo, da je pot, ki jo mora mladi, bodoči podjetnik prehoditi, da bi uspel, trnjeva. A občutki ob uspehih, ko jih enkrat dosežeš, zmagoslavni. Z udeleženci so delili pomembne nasvete, ki si jih zagotovo gre zapomniti, in sicer: mladi podjetnik, ki želi v poslovnem svetu uspeti, mora poznati vsa področja, druženje z istomislečimi in pridobivanje družbenega kapitala je bistvo, predvsem pa, kot pravi Stritar: »Tisti, ki ga je strah izzivov, ne more postati podjetnik.« Celoten dogodek druženja si lahko pogledate na naši FB strani.

"Ko pridobiš podporo stroke, veš, da je tvoja ideja, produkt dober."

Mateja Vrščaj

V drugem delu nam je Tomaž predstavil "7 najpogostejših napak podjetnikov začetnikov in kako se jim izogniti."

Napačno dojemanje sebe

1. preveč na avtopilotu,
2. preveč natančni,
3. prveliki fokus na mnenja drugih,
4. premalo discipline,
5. premalo fokusa.

Napačno dojemanje posla

6. preveč inovativni,
7. prevč izdelovalci – premalo prodajalci.

Da bi pridobili odgovore, kako se napakam tudi izogniti, obiščite našo FB stran: Sluzba me ne isce, kjer si lahko v celoti ogledate posnetek poslovnega dogodka: "Z nule do biznisa".

“Podjetništvo od človeka zahteva ogromno dela. Uspelo vam bo le, če boste v delu uživali.“

Richard Branson

Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve bo v sklopu serije poslovnih dogodkov 24. januarja 2017 ob 10.00 uri organiziral webinar: "Kako vem ali imam "pravo" idejo", ki bo potekal v živo na FB strani s Tomažem Stritarjem. Spletni seminar je namenjen vsem mladim do vključno 29. leta, bodočim podjetnikom, ki si želijo pridobiti znanje od snovanja ideje do vodenja uspešnega startup podjetja. Webinar je tudi enkratna priložnost za vse, da se spoznate s Tomažem in njegovim načinom dela, saj bo vodil tudi podjetniško akademijo podjetne 5ke in vam, v kolikor se boste odločili za vpis, v celoti pomagal oblikovati in uresničiti vašo poslovno idejo.

Cilj webinarja je osvojiti metode:

• s pomočjo katerih boste mladi podjetniki prepoznali ali imate pravo podjetniško idejo (v primeru, da jih imate več), • s pomočjo katerih boste mladi podjetniki zelo učinkovito in hitro preverili ali ima ideja potencial na trgu
• in kako izdelano idejo pretvoriti v podjetje.
• Tomaž bo tudi odgovoril na vsa dodatna vprašanja v zvezi s pogoji vpisa na podjetniško akademijo podjetne 5ke.

Ne pozabite! Pridružite se nam v torek, 24. januarja 2017, ob 10.00 uri, na webinarju, ki bo potekal v živo na naši FB strani.KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00