fbpx
"LIVE" webinar: Kako vem ali imam "pravo" poslovno idejo?

| Nefiks zaposlitvene rešitve

 »Pravo dejanje ob pravem času.« Bijoy Goswami

V torek, 24. januarja 2017, je Zavod Nefiks organiziral "LIVE" webinar FB strani Služba me ne išče z naslovom Kako vem ali imam pravo poslovno idejo?. Seminar, na katerem je bilo govora predvsem o ustvarjanju in testiranju "prave" podjetniške ideje, je tudi tokrat vodil Tomaž Stritar, ki se je na ta način skušal predstaviti, vsem vam, mladim bodočim podjetnikom, ki se boste prijavili na Nefiks podjetniško akademijo: Podjetne 5ke. 

 
Tomaž, podjetniški svetovalec, mentor, predavatelj in direktor zavoda Uspešen podjetnik, je v tokratnem seminarju izpostavil, da so prvi koraki v svet podjetništva, na začetku za startupovce, skoraj vedno kaotični.

"Kjer je volja, je tudi pot.«

Tomaž svetuje, da ste mladi, bodoči podjetniki pri postavljanju ciljev za izvedbo ideje osredotočeni na štiri ključne aktivnosti:

1. Oblikuj osnovne parametre poslovnega modela.

  • Kakšen problem rešuješ kupcu?
  • Kakšno potrebo kupca zadovoljuješ?
  • Kateri je tvoj segment kupcev?
  • Kaj dejansko ponujaš kot rešitev?
  • Kaj te loči od konkurence?

2. Razišči in analiziraj probleme kupcev.

3. Izdelaj prototip.

4. Testiraj prototip.

stritarattac11

Več informacij z webinarja: Kako vem ali imam "pravo" poslovno idejo, lahko pridobite tako, da si pogledate "LIVE" posnetek na naši FB strani Služba me ne iščePri tem pa ne pozabite, kot je rekel Tomaž:

»Ne izgubljajte časa z razvojem napačnega izdelka ali storitve. Naj vaš ego ne nadvlada in vodi zdravega razuma. Poslušajte želje in predloge kupcev ter jih implementirajte v svojo idejo, produkt.«

Kajti »čudežnih rešitev ni. Nobena metoda ne zagotavlja uspeha. Z dobro metodo pa lahko ustvariš povratno zanko, ki omogoča nenehne izboljšave in učenje.« Piše avtor knjige, Delaj vitko, Ash Maurya.

Zavod Nefiks bo v sklopu serije poslovnih dogodkov 31. januarja 2017 ob 10.00 uri organiziral webinar: Vprašajte Tomaža za nasvete in za več informacij o Nefiks podjetniški akademiji: Podjetne 5ke, ki bo potekal v živo na FB strani Sluzba Me Ne Isce. Spletni seminar je namenjen vsem mladim, bodočim podjetnikom do 29. leta, ki si želijo pridobiti znanje od snovanja ideje do vodenja uspešnega startup podjetja. To bo še ena in zadnja priložnost, da se spoznate s Tomažem in njegovim načinom dela, saj bo vodil tudi Nefiks podjetniško akademijo: Podjetne 5ke in vam, v kolikor se boste odločili za vpis, v celoti pomagal oblikovati in uresničiti vašo poslovno idejo.

Ne pozabite! Pridružite se nam v torek, 31. januarja 2017, ob 10.00 uri, na webinarju, ki bo potekal "LIVE" na naši FB strani Služba me ne išče.

***

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00