fbpx
OTVORITEV 2. NEFIKS KARIERNEGA DNE

| Nefiks karierni dan

BP 200
vegovaV organizaciji Zavoda Nefiks je na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana potekala otvoritev 2. Nefiks Kariernega dne. Otvoritve se je udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, častni pokrovitelj projekta. 
Predsednika države so dijaki in predstavniki šole skupaj z organizatorji nestrpno pričakali v avli in mu izrekli toplo dobrodošlico. Dogodek se je pričel z uvodnimi besedami Mateje Klinc iz Zavoda Nefiks, ki je dijake še enkrat opomnila, da študij ni cilj, ampak le pot do cilja in uspeha.

V nadaljevanju so dijaki predstavili raziskovanje na področju naravoslovja in tehnike ter družboslovja in mednarodno sodelovanje. Ravnatelj šole Silvester Tratar pa je po kratkem nagovoru in izreku dobrodošlice na Vegovi Ljubljana predal besedo gospodu predsedniku Borutu Pahorju. Ta je dijake nagovoril, da morajo slediti svojim sanjam, pri tem pa biti pogumni in vztrajni. Ne smejo jih omejevati republiške meje, razmišljati morajo širše in si pridobiti znanje in izkušnje na področju novih kultur in jezikov.

Dijake je izzval z vprašanji o njihovih sanjah in osebnih kariernih poteh: »Imejte visoke zahteve do sebe, v smislu vaše osebnostne rasti.« Zanimalo ga je, kako so zadovoljni s svojim šolanjem, možnostmi, ki jih šola nudi. Poudaril je tudi, da obstajajo tudi drugačne možnosti za pridobivanje znanja in kompetenc – »bodite radovedni, bodite drugačni«.

Z dogodkom Nefiks Karierni dan želi Zavod Nefiks mlade spodbuditi k pravočasnemu razmisleku o karierenem razvoju in poklicni poti. Karierni dan se bo jutri nadaljeval po več kot 50 srednjih šolah po Sloveniji. Svoja vrata pa bodo na ta dan dijakom odprla tudi Karierna središča ZRSZ, Ljudske univerze ter druge institucije, ki bodo nudile brezplačno karierno svetovanje. Seznam najdete TUKAJ


Zahvala za gostoljubje pa gre seveda tudi ravnatelju Vegove Ljubljana gospodu Silvestru Tratarju ter pomočnici ravnatelja gospe Vidi Vidmar.

image003


Podporniki projekta Nefiks karierni klubi: 

    MOLuzmimage005

image004

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00