fbpx Nefiks
Sobota, 26 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

OTVORITEV 2. NEFIKS KARIERNEGA DNE

BP 200
vegovaV organizaciji Zavoda Nefiks je na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana potekala otvoritev 2. Nefiks Kariernega dne. Otvoritve se je udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, častni pokrovitelj projekta. 
Predsednika države so dijaki in predstavniki šole skupaj z organizatorji nestrpno pričakali v avli in mu izrekli toplo dobrodošlico. Dogodek se je pričel z uvodnimi besedami Mateje Klinc iz Zavoda Nefiks, ki je dijake še enkrat opomnila, da študij ni cilj, ampak le pot do cilja in uspeha.

V nadaljevanju so dijaki predstavili raziskovanje na področju naravoslovja in tehnike ter družboslovja in mednarodno sodelovanje. Ravnatelj šole Silvester Tratar pa je po kratkem nagovoru in izreku dobrodošlice na Vegovi Ljubljana predal besedo gospodu predsedniku Borutu Pahorju. Ta je dijake nagovoril, da morajo slediti svojim sanjam, pri tem pa biti pogumni in vztrajni. Ne smejo jih omejevati republiške meje, razmišljati morajo širše in si pridobiti znanje in izkušnje na področju novih kultur in jezikov.

Dijake je izzval z vprašanji o njihovih sanjah in osebnih kariernih poteh: »Imejte visoke zahteve do sebe, v smislu vaše osebnostne rasti.« Zanimalo ga je, kako so zadovoljni s svojim šolanjem, možnostmi, ki jih šola nudi. Poudaril je tudi, da obstajajo tudi drugačne možnosti za pridobivanje znanja in kompetenc – »bodite radovedni, bodite drugačni«.

Z dogodkom Nefiks Karierni dan želi Zavod Nefiks mlade spodbuditi k pravočasnemu razmisleku o karierenem razvoju in poklicni poti. Karierni dan se bo jutri nadaljeval po več kot 50 srednjih šolah po Sloveniji. Svoja vrata pa bodo na ta dan dijakom odprla tudi Karierna središča ZRSZ, Ljudske univerze ter druge institucije, ki bodo nudile brezplačno karierno svetovanje. Seznam najdete TUKAJ


Zahvala za gostoljubje pa gre seveda tudi ravnatelju Vegove Ljubljana gospodu Silvestru Tratarju ter pomočnici ravnatelja gospe Vidi Vidmar.

image003


Podporniki projekta Nefiks karierni klubi: 

    MOLuzmimage005

image004