Nefiks
Sobota, 20 April 2019

Pomembnost učenja tujega jezika za karierno rast

Debra Wheatman, pisateljica in karierna coachinja, je v večletnem delu z ljudmi tako v ZDA in v mednarodnem okolju opazila kar nekaj pomembnih kulturnih, profesionalnih in osebnih razlik. Ena izmed, po njenem mnenju, precej pomembnih razlik, ki jih je pametno omeniti, se nanaša na globalizacijo delovnih mest.

gumb

 

Pri delovanju podjetij je opazila, da se globalno širjenje le−teh dogaja hitreje kot kadarkoli prej in pri tem ne prevladujejo le že tako internacionalna podjetja, ampak vse bolj tudi tudi ostala različna podjetja v svetu. Ravno zato bo pomembno oz. kar obvezno, da bodo ljudje znali več kot le en tuji jezik, da bodo lahko vzdrževali konkurenčno prednost pri iskanju zaposiltve oz. kariere. Res je, da podjetja pogosto komunicirajo v angleščini, vendar pa se globalni trg spreminja. V ne tako zelo oddaljeni prihodnosti bo tekoče govorjenje/pisanje več kot enega jezika pripomoglo k izboljšanju posameznikovih profesionalnih možnosti.

NJK

 

Poznavanje različnih jezikov izboljša komunikacijo in omogoča kulturno ozaveščanje−čemur se bo v poslovnem svetu dajalo čedalje večji pomen. Zakaj še, pravi Debra Wheatman, je učenje tujih jezikov pomembno?

  • internacionalna podjetja raje najemajo kader, ki govori več kot en tuji jezik,
  • poznavanje enega ali več tujih jezikov ti lahko prinese prednost, ko se poteguješ za pomembno službeno pozicijo,
  • priložnosti v tujini kontinuirano rastejo in v kolikor boš zmožen komunicirati v tujem jeziku boš boljša izbira za podjetja, ki delujejo internacionalno,
  • zmožnost komuniciranja z ljudmi v njihovem jeziku prav tako kaže na to, da imaš neko znanje o kulturi in navadah teh ljudi.

Na voljo je veliko tujih jezikov. Svet je poln bogatih in raznolikih kultur. Prednosti znanja jezkov so očitne, če razmišljaš o tem, kaj vse se lahko naučiš in razumeš.
Če se želiš učiti jezikov v neformalnem okolju, brez večjih stroškov in z rojenim govorcem, imamo na Zavodu Nefiks stvar zate. Za več informacij klikni TUKAJ oz. se prijavi s klikom na spodnji gumb.

gumb

Po članku na jobdig.com povzela Anita Boljte.

Foto: Pixabay