fbpx
Delovna akcija - postavitev rastlinjaka na kmetiji pri Mohorju

| Aktualno

Na kmetiji pri Mohorju načrtujemo, da bi 1. aprila postavljali rastlinjak za paradižnike. Če hočemo, da se to zgodi bi potrebovali par delovnih in iznajdljivih ljudi, ki bi nam rastlinjak pomagali postaviti. Zatorej vas vabimo, da nam priskočite na pomoč. Okvirni načrt imamo, prav tako material, rastlinjak je potrebno le še postaviti.


Rastlinjak se bo naslanjal na kozolec in bo namenjen gojenju paradižnikov, paprik in drugih topljeljubnih plodovk. Gredice v rastlinjaku bodo obdelovane po principu vrta brez prekopavanja, vanj pa bo vljučenih še par drugih permakulturnih trikov.

2 opt

KDAJ:
Sobota, 1.4. 2017, ob 10. uri. V primeru slabega vremena bomo delovno akcijo izvedli v nedeljo, 2.4. Zaključili bomo okoli 4. ali 5. ure popoldan.

KJE:
Kmetija pri Mohorju v Hotemažah (Hotemaže 21, 4205 Preddvoru)

Prosim, če sporočite svojo udeležbo: primoz.turnsek@gmail.com

 

Za hrano, pijačo in ostalo bo poskrbljeno, prosimo pa, da s seboj prinesite posodo za hrano in pribor. Za delo bi nam prišel prav še kakšen vrtalnik.

Kmetija Pri Mohorju, za katero skrbi Zofija Roblek, je permakulturna kmetija v vzpostavljanju, katere cilj je, da v bližnji prihodnosti postane samooskrbna. V procesu vzpostavitve na kmetiji organiziramo delavne akcije in izobraževalne delavnice na temo permakulture.

1 opt


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00