fbpx
Angleški jezikovni klub Novo mesto o prvem srečanju

| Jezikovni klubi

28. 3. 2017 smo ob 17.50 uri v čitalnici Knjižnice Mirana Jarca začeli premikati stole in slednje razvrstili v krog. Preteklo je še nekaj minut in nabralo se je kar nekaj izjemno pozitivnih in za učenje oz. obnovo angleščine motiviranih posameznikov, ki so ustvarili, za prvič, nenavadno sproščeno ozračje. Res, ne zgodi se tako pogosto, da igra predstavljanja samega sebe, v na novo formirani skupini, traja dlje kot je predvideno! Tudi tokrat se je torej skupinski pristop k učenju pokazal kot odličen še dodatni spodbujevalec pridobivanja novega in obnovitve starega znanja (angleščine).

 

uvodno srečanje opt


Angleški klub Novo mesto med drugim upošteva tudi misel Asimova, saj slednji pravi: »Samoučenje je, trdno verjamem, edino resnično učenje.« Na prvem srečanju smo namreč izdelali časovni načrt dela, kjer si je čisto vsak udeleženec kluba izbral temo, ki jo bo, s pomočjo vodje, v prihodnjih srečanjih predstavil v angleščini. Kot že zgornja misel pove, verjamemo, da v aktivno učenje zares vložimo malo več truda, se pa zato veliko več naučimo in od tega največ odnesemo. V klubu bo tako vsak posameznik tako učitelj kot učenec, pri tem pa nameravamo dati poudarek govorjenju angleščine, za kar imamo v vsakdanjem življenju večinoma manj priložnosti.
Čaka nas torej še devet (od skupaj desetih) zanimivih srečanj z ogromno pozitivne energije, pridobivanja novih informacij in krepitve angleškega jezika, kar nam bo vsekakor koristilo tako pri delu kot v zasebnem življenju.
Naj se dogodivščina nadaljuje!


Pripravila: vodja Jezikovnega kluba angleščina Novo mesto, Nina M.
Klub se izvaja v prostorih: Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto
Foto: Anita B.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00