fbpx
Kolegice predstavljajo zgodbe Škofjeločank

| Kolegice

Projekt Kolegice je projekt Zavoda Nefiks, ki je bil zasnovan z namenom mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve, omogočiti bolj suveren vstop na trg dela. Kolegice s pomočjo izbrane mentorice zasledujejo svoj zaposlitveni cilj ter tako razvijajo svoje kompetence za delovanje na določenem poklicnem področju, osebnostno rastejo, širijo svojo socialno mrežo … Klub Kolegic pa presega individualno delovanje vsake udeleženke s tem, da v lokalnem okolju širšo javnost in odločevalce opozarja na problematiko zaposlovanja visoko izobraženih mladih žensk.

Kolegice iz Škofje Loke so spisale prav posebno zgodbo …
Škofjelošmizake kolegice smo se novembra dobile, da začnemo načrtovan projekt spreminjati v resničnost. Naš skupni projekt temelji na ozaveščanju ljudi, ki živijo ali delajo v Škofji Loki ter njeni okolici, o tem, kje vse je moč najti ženske in njihovo delo. Zdelo se nam je najbolje, da to delamo s pomočjo strani na Facebooku, kjer lahko dosežemo veliko množico ljudi.
Podale smo se v iskanje informacij o ženskah, ki jih srečujemo vsak dan. S Škofjeločankami in Škofjeločani želimo deliti obraze žensk in njihove zgodbe, z željo, da nas opozorijo na raznolikost poti, ki so na voljo ženskam iz naših krajev ter spodbudijo k doseganju ciljev ne glede na naše začetke, preteklost, izkušnje in življenjske prelomnice, ki zaznamujejo vsako posameznico. Na naši Facebook strani, Škofjeločanka − moja zgodba (https://www.facebook.com/skofjelocanka/), tedensko delimo zgodbe žensk, ki nam zaupajo svoje uspehe, skrbi, navdihe, spodletele podvige, motivacije in vse ostalo, kar še sestavlja mozaik žensk in njihovih poti.
Da projekt zaženemo, smo na novembrsko srečanje povabile nekaj žensk in fotografinjo Laro Keršmanc, ki nam je bila pripravljena na Kolegice pripravazačetku pomagati, za kar smo ji neizmerno hvaležne. Primer njene fotografije lahko vidite že v tem članku, ostale pa je okorno, a navdušeno posnela vodja skupine, Lucija Jezeršek. Škofjeločanke, ki so se odzvale našemu povabilu, so na tem srečanju z nami delile svoje karierne zgodbe, ki jih skupaj s slikami lahko vidite na naši strani. V lov za ostalimi zgodbami smo se podale na različne načine, saj si želimo zapolniti našo stran s kar najbolj raznolikimi zgodbami. K prispevanju spodbujamo svoje znanke, njihove znanke, obenem pa vsaj del mesečnih srečanj preživimo med ljudmi v Škofji Loki v iskanju Škofjeločank, ki bi svojo zgodbo delile na naši strani. Zavedamo se, da ženske iz naše okolice zmorejo marsikaj in svojo pot lahko najdejo tudi na najmanj pričakovanih krajih, kar želimo deliti z njihovimi bližnjimi, s popolnimi tujci, z bodočimi zaposlenimi in, nenazadnje, z njimi samimi, da se zavejo, kako posebna in pomembna je vsaka izmed njih.
Vabimo vas, da si stran ogledate in mogoče navdihne tudi vas! :)

Kolegice Skl min
Zapisala: Lucija Jezeršek, vodja Kolegic v Škofji Loki
Fotografije: Lara Keršmanc, Lucija Jezeršek


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00