fbpx
Cha.lle.NGE mladinska izmenjava v Italiji

| Mednarodni projekti

V okviru programa mednarodnih priložnosti za mlade ERASMUS+ bo od 1.9.2017-9.9.2017 potekala izmenjava CHALLENGE v Italiji. Ta priložnost je namenjena vsem mladim starih od 16-18 let, ki se zavedajo pomena aktivne participacije in vpliva tovrstnih aktivnosti na lokalno okolje. Na izmenjavi se bodo pridružili mladi iz Italije, Nizozemske, Portugalske, Grčije in Slovenije. Skupaj boste odkrivali raznolikost omenjenih držav, spoznavali tipično hrane in druge značilnosti ter pridobili super mednarodno izkušnjo. Kratko motivacijsko pismo pošljite do 22.maja na naslov international@nefiks.si.

Aktivna participacija prek neformalnih aktivnostichallange 1


Kaj?
Znotraj projekta Cha.lle.NGE! se organizira mladinska izmenjava, ki bo vključevala mlade od 16-18 leta iz Italije, Nizozemske, Portugalske, Grčije in Slovenije. Projekt, ki se je oblikoval v sodelovanju z organizacijama 21 Marzo in Inout, stremi, k oblikovanju prostora za diskusijo o pomembnosti aktivne participacije mladih in vplivu tovrstnih aktivnosti na njihovo lokalno okolje. Projekt je organiziran v okviru programa mednarodnih mobilnosti za mlade Erasmus+.

Kaj in kdaj?
Advance Planning Visit: 28.7-30.7 2017 (28.7 in 30.7 sta potovalna dneva)
Mladinska izmenjava: 1.9-9.9 2017 (1.9 in 9.9 sta potovalna dneva)

challange zemljevid

Lokacija:
APV: http://www.ostelloverbania.com/english/eng.htm
Mladinska izmenjava: http://parrocchiacuggiono.altervista.org/miazzina/



Kdo?
APV: 1 udeleženec + 1 vodja
Mladinska izmenjava: 5 udeležencev + 2 vodji
The Youth Company – Nizozemska
KEAN – Grčija
Zavod Nefiks – Slovenija
Juventude de Vila Fonche – Portugalska
InOut – Italija

Kaj potrebujete?
1. Tipično hrano iz tvoje države:
Tekom izmenjave, bo ponujena edinstvena priložnost za medkulturno učenje v okviru mednarodnih večerov! Zato prosimo, da s seboj prinesete tipično hrano iz vaše države (v ta namen bo na mestu izmenjave priskrbljen tudi hladilnik). Prosimo, da s seboj prinesete tudi tipična oblačila značilna za vašo državo. In bodite pripravljeni predstaviti vašo kulturo z glasbo in s plesom!

2. Brisače, šampon, milo, rjuhe

3. Udobna oblačila;
Nastanitev v Verbaniji se nahaja na precej visoki nadmorski višini, zato vas prosimo, da s seboj prinesete udobna oblačila, da boste lahko uživali v aktivnostih kot so hoja po gozdu in okoliških hribih.

4. Zavarovanje
Skrb za vaše zdravje in zavarovanje tekom potovanje je vaša odgovornost. V ta namen si priskrbite evropsko kartico zavarovanja.

5. Na lokaciji izmenjave ni internetne povezave. Prav tako bodite pozorni na električne vtičnike, ki so v Italiji drugačni: http://www.iec.ch/worldplugs

Kontakt in prijava:
Kratko motivacijsko pismo pošljite do 22.maja na naslov international@nefiks.si.

Vir informacij in slik: Challenge inforpack

Pasica vsi mednarodni


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00