fbpx
Začetek nečesa čudovitega v angleškem jezikovnem klubu Ljubljana

| Jezikovni klubi

V sredo, 10. 5. 2017, smo se na prvem srečanju zbrali udeleženci Nefiksovega angleškega jezikovnega kluba. Vseh skupaj se nas je zbralo osem popolnoma različnih posameznikov z enim ciljem – postati samozavesten uporabnik_ca angleščine. Obeta pa se nam pridružitev še dveh, za katera že komaj čakamo, da se pridružita pogovorom o najrazličnejših temah, ki veselijo našo skupino nadebudnih mladenk in mladeničev.


Ko smo pod streho spravili ne posebej vznemirljiv, a vseeno nujno potreben, pogovor o logistiki srečevanj, smo v angleščini odigrali igro intervjujev, da se spoznamo in sprostimo. Razdelili smo se v pare in v prvem krogu je bil en od para izpraševalec, ki je s kratkimi, specifičnimi vprašanji zaprtega tipa moral od sogovorca_ke izvedeti tri zanimiva dejstva o njej ali njem. Te informacije je skupaj z imenom predstavil_a skupini in jih napisal_a na tablo. V drugem krogu smo vloge zamenjali. Pogosto je bilo deljeno dejstvo iztočnica za daljši pogovor in na ta način smo se začeli počutiti prijetno v družbi drug drugega. Kdo bi si mislil, da si je imena lažje zapomniti, če jih lahko povežeš z obrazi in nekaj zanimivimi dejstvi, ki se skrivajo za njimi!

JK angl lj prvic opt


Ugotovili smo, da se odlično ujamemo in se že veselimo pogovorov, ki bodo potekali tekom prihodnjih srečanj. S pomočjo iztočnic glede teme, ki si jo izbere vsak_a sam_a, glede na to, kaj jo ali ga zanima, verjamem, da se bomo vsi naučili stvari, za katere nismo niti vedeli, da nas zanimajo. Obenem pa bomo na koncu samozavestno uporabljali jezik in se z lahkoto pogovarjali s komerkoli, ki bi od nas potreboval komunikacijo v angleščini.

Lucija Jezeršek
vodja kluba


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00