fbpx
Aktivni mladi v Ilirski Bistrici navdušili delodajalce

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Člani projekta Nefiks zaposlitvene rešitve Ilirska Bistrica so pripravili hitre karierne zmenke z delodajalci in pri tem poželi navdušenje. Delodajalci so pohvalili organizacijo in angažiranost mladih, udeleženci pa že pričakujejo vabila k sodelovanju z delodajalci.

Mladi so k sodelovanju povabili ugledne lokalne zaposlovalce izmed katerih so se dogodka udeležili:  Atech elektronika d.o.o. , Park vojaške zgodovine Pivka, Patis, proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.,  RRA Zeleni kras, d.o.o. in Škocjanske jame. Delodajalci so poleg aktivnih mladih dobili tudi vse potrebne informacije o subvencijah, ki jih lahko za mlade koristijo, ko jih zaposlujejo, predstavil pa jih je predstavnik Zavoda za zaposlovanje. Predstavnica podjetja Atech je pri tem poudarila, da imajo s tem pri njih dobre izkušnje, ukrepe pa uporabljajo za to, da mlade zares dobro spoznajo, ukrepi pa po navadi vodijo v trajnejše oblike zaposlovanja. Mladi pa so izvedeli tudi, da lahko najverjetneje že v juniju pričakujejo tudi nove subvencije za usposabljanje na delovnem mestu za njihovo regijo. Delodajalci so bili povečini navdušeni nad motiviranostjo mladih kadrov, ednino priporočilo, ki so ga mladim dali pa je bilo, da tisti, ki ga še nimajo, naj čimprej opravijo vozniški izpit, saj so delovna mesta v regiji razpršena, za prihod na delo pa je potreben lasten prevoz.  20170523 102051 2
Mladi so bili nad možnostjo predstavitve potencialnim delodajalcem navdušeni, pri tem pa jim je pomagala tudi predhodna priprava, saj so morali svoje kompetence ustrezno predstaviti v treh minutah. Maja, 24 : »Všeč mi je bilo, da so bili delodajalci zares zainteresirani za nas, menim, da bom vsaj z dvema imela priložnost sodelovanja v prihodnosti«. Predstavnica podjetja Patis pa je pohvalila sproščeno vzdušje, kjer ne kandidati, ne udeleženci niso pod pritiskom, zato lahko bolj sproščeno spoznavajo drug drugega. 20170523 102400 2
Vsi udeleženi so pohvalili prizadevanja za takšno obliko povezovanja med delodajalci in mladimi in podprli idejo, da bi se tovrstna srečanja v tem okolju dogajala redno.

20170523 112052 2


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00