fbpx
ID Italijanskega jezikovnega kluba Sežana

| Jezikovni klubi

Ime: Italijanski jezikovni klub Sežana
Lokacija: MC Podlaga, Kosovelova cesta 1c, 6210 Sežana
Vsebina: Italijanski jezikovni klub je namenjen mladim, ki si želijo izboljšati znanje italijanskega jezika ter postati samozavestni pri izražanju in komunikaciji v vsakdanjih življenjskih situacijah. Temelji na načelu demokratičnega sodelovanja vseh udeležencev, ki skrbijo tako za vsebine, kot oblike in metode učenja in s pomočjo italijanske »govorke« usvajajo znanje jezika, s poudarkom na konverzaciji.

 skupinska slika JK sezana opt
Vodja zaposlitvenega kluba: Leonida B.
Glavna strokovnjakinja za italijanski jezik: Monika Š.
Dodatna pomoč v italijanskem jeziku: Tanja C.  

Udeleženci zaposlitvenega kluba
Smo Simon, Mojca, Katja, Ana, Sanja, Nikola in Leonida, stari med 25 in 31 let, različnih izobrazbenih profilov, eni zaposleni, drugi še ne, vsi pa zagnani in z veliko motivacijo za učenje italijanskega jezika. Zaradi neposredne bližine z Italijo, menimo, da je za nas praktično nujno, da italijanščino ponesemo na višji nivo in se naučimo učinkovitega komuniciranja, ki nam bo prišlo prav tako v vsakdanjih življenjskih situacijah, kot tudi pri (bodoči) zaposlitvi.


»Za italijanščino sem se odločila, ker sem po poklicu turistični delavec in sem imela malo težav pri sami komunikaciji v italijanskem jeziku. Razumela sem sicer veliko, ampak težave sem imela pri govorjenju (besedišče).« (Mojca Š.)
»Odločila sem se za tečaj italijanščine, ker sem opazila, da se težko sporazumevam v italijanščini, kadar je to potrebno. Nekako je moje znanje italijanščine zakrnelo ter sem potrebovala malo spodbude ter skozi druženje izboljšati svoje znanje.« (Sanja R. G.)

 Da je pri nas vedno veselo priča tudi tale strip o načrtovanju našega izleta v Trst :)STRIP JK sezana opt

Dobivamo se vsako sredo popoldne, kjer skupaj z Moniko in Tanjo pilimo italijanske fraze, se prebijamo skozi nerazumljive tekste, dialoge ter pogledamo kakšen kratek video. Vmes prigriznemo kakšen piškot in se na koncu sprostimo s poslušanjem italijanskih glasbenih hitov.
Kaj smo se do sedaj naučili?

»Do sedaj sem se naučila veliko več kot sem pričakovala. Bolje tudi razumem in govorim.« (Katja Ž.)

»Vse teme, ki smo jih obdelali so bile zanimive in zelo uporabne, takšne, kot se uporabljajo v vsakdanjih življenjskih situacijah. Všeč mi je bilo to, da smo pri pripravi tem sodelovali vsi, ter si zadolžitve enakovredno porazdelili. Predvsem se mi zdi, da imam sedaj več samozavesti pri govoru in da sem tudi besedišče precej izboljšal.« (Simon C.)

»Napredek je vsekakor viden. V kratkem času sem precej obogatila besedišče ter pridobila tudi na samozavesti pri uporabi jezika.« (Leonida B.)

»Biti v skupini je super. Veselilo bi me, če bi se skupina oblikovala tudi v bodoče, lahko tudi za kakšen drugi jezik.« (Nikola M.)


Kaj o jezikovnem klubu pravi naša strokovnjakinja za italijanščino?
»Princip na katerem deluje jezikovni klub mi je zelo všeč, saj ni zastavljen kot običajni tečaji na principu učitelj-učenec, ampak so vsi udeleženci vključeni v oblikovanje srečanj in prispevajo k svojem učenju in učenju drugih. Od prvega srečanja, ko smo bili se vsi malo sramežljivi, do sedaj, so vsi udeleženci zelo napredovali. Upajo se izražati v italijanščini in se ne bojijo zgrešiti, kar je najboljši način učenja jezika. Očitno je, da si vsi resnično želijo nadgraditi svoje znanje italijanščine saj so na vsakem srečanju zelo zagreti, prinašajo svoje ideje in izkušnje ter kar je najpomembnejše, pri učenju se zabavajo. To je bila zame prva tovrstna izkušnja, ki me je še bolj zagrela za opravljanje učiteljskega poklica, ki ga želim opravljati po končanem študiju.« (Monika Š.)

 
Strip je oblikovala Sanja R. G.
Pripravila Leonida B.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00