fbpx
Za sodelovanje v Nefiks 5ki ne potrebuješ petk!

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Nefiks zaposlitvene rešitve nudijo brezplačna izobraževanja ter konkretne izzive z delodajalci za mlade iskalce zaposlitve
Zavod Nefiks ponosno odpira vrata za jesenske predprijave v Nefiks 5ke, vitalen del projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Mladi iskalci zaposlitve do 29. leta, s sodelovanjem pri projektu, pridobivate izkušnje timskega dela, strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc, razvijate aktivno državljanstvo in socialno mrežo ter zaposlitveno pismenost za zmožnost trajnega vključevanja na trg dela. Do konca avgusta zbiramo predprijave vseh, ki bi v septembru želeli dobiti več informacij o tem, kje, kdaj in kako se bodo odvijale delavnice v oktobru 2017.
 Pixabay jobsearch

Alenka Blazinšek, snovalka Nefiks zaposlitvenih rešitev, poudarja: »iskanje zaposlitve je proces, v katerega je potrebno vložiti trud, energijo, čas in pozitiven »attitude«. Mladi z aktivnim sodelovanjem brezplačno 3 mesece obiskujejo strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc ter istočasno delujejo v Nefiks 5kah, to je zaposlitvenih klubih s petimi člani. Vsaka Nefiks 5tka bo v sodelovanju z delodajalcem izbrala in izvedla kratek družbeno - koristen projekt ali projekt varovanja zdravja. S pomočjo e-Nefiksa bo vsak udeleženec ustvaril celovit profil znanja in kompetenc, ki je viden in prepoznan pri delodajalcih.«
Sodelovanje v Nefiksovih 5kah je odlična priložnost za vse aktivne iskalce zaposlitve. »V času, ki sem ga preživela v 5ki, sem imela veliko priložnosti za samorefleksijo o karierni poti, ki bi si jo želela. Tema zaposlitve in lastnega angažmaja pri iskanju službe je bila prisotna na vsakem srečanju, in mislim, da sem se za samozaposlitev odločila tudi zato, ker sem si uspela povrniti zaupanje v lastne sposobnosti z aktivnostmi, ki smo jih izvajale v kontekstu PR-ja za Zavod Nefiks.« Nam je zaupala Hana, nekdanja udeleženka PR 5ke, ki se je podala na samostojno podjetniško pot.
 DSC 6752 2


Projekt je namenjen vsem mladim iskalcem zaposlitve do 29. leta, ki ste dovolj motivirani, da boste BREZPLAČNO, tri mesece, dvakrat tedensko po tri uri, v družbi z ostalimi udeleženci (5 članov) pridobivali individualne kompetence (razvoj zaposlitvene pismenosti in potencialov za vseživljenjsko gradnjo kariere in povezovanje z delodajalci s pomočjo sistema e-Nefiks), se preizkušali v timskem delu (IKT in mehkih veščin), razvijali druga znanja in veščine (podprto z metodologijo in načeli mladinskega dela, ki dolgoročno krepi socialno mrežo vključenih posameznikov), ki so »MUST HAVE« na trgu dela ter sodelovali pri konkretnem načrtovanju in izvajanju projektov z delodajalci (kot je npr.: varovanje zdravja na delovnem mestu ali družbena odgovornost). Kot pravi Lucjan: »Delavnice so naravnane pozitivno in vsakega posameznika spodbudijo k temu, da je čim bolj proaktiven – da razmišlja kar se da s svojo glavo. Navezal sem nove stike in prav to se mi zdi pomembno v današnjem svetu – navezovati nove stike in širiti socialno mrežo. Danes delam kot prodajni predstavnik v češkem podjetju.«
 
Pixabay jobSearchmix

Tovrstna metodologija je do zaposlitve pripeljala že več kot 140 mladih po vsej Sloveniji, o čemer je Tjaša, ki se je zaposlila v kadrovski agenciji, povedala: »Moje sodelovanje ima pozitivne učinke, saj sem dobila zaposlitev. Vsi udeleženci pa smo dobili priložnosti, ki jih sicer ne bi. Sodelovanje priporočam tistim, ki si zares želijo najti službo!«
V krajih, kjer bomo do konca avgusta prejeli dovolj prijav, bomo v mesecu septembru izvedli informativne dneve, na katerih vam bomo projekt Nefiks zaposlitvene rešitve, podrobno predstavili. Aktivnosti bomo predvidoma organizirali v več(j)ih mestih po vsej Sloveniji, če pa se najde skupina 5 posameznikov iz manjšega kraja, pa smo pripravljeni aktivnost organizirati tudi po dogovoru.

Pixabay makethingshappen
Kontakt:
Vse informacije o projektu so dostopne na portalu: talentiran.si oz. na telefonski številki Zavoda Nefiks v Ljubljani: 040 698 915, kontaktna oseba pa je vodja projekta, Alenka Blazinšek.
***
Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve izvaja Zavod Nefiks po celi Sloveniji, financira ga Evropski socialni sklad in je namenjen mladim iskalcem zaposlitve do 29. leta starosti. "Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.

Vir fotografij: Pixabay in arhiv Zavoda Nefiks

NZR all3 text


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00