fbpx
Novost v Posavju: hitri karierni zmenki v Krškem

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Člani projekta Nefiks zaposlitvene rešitve Krško so pripravili hitre karierne zmenke z delodajalci in pri tem poželi navdušenje. Dogodek takšne vrste je bil v Krškem organiziran prvič. Zaradi slabih zaposlitvenih možnosti v Posavju so se samoiniciativni mladi s pomočjo Zavoda Nefiks odločili, da postanejo proaktivni in si sami ustvarijo možnost za razgovore.
Mladi so k sodelovanju povabili spoštovane lokalne zaposlovalce, izmed katerih so se dogodka udeležili: Gen- I,  Komunala Brežice, I.H.S. d.o.o., Kmečka zadruga Sevnica, Adecco in Trenkwalder. Delodajalcem so bile s strani Zavoda za zaposlovanje predstavljene vse informacije in ukrepi, ki jih lahko koristijo za zaposlitev mladih.
Prav tako so povabili tudi ostale mlade iskalce zaposlitve, kateri so bili obveščeni preko Zavoda za zaposlovanje in medijev (Facebook, radio, lokalni časopisi).  Organizatorji dogodka so pred tem za njih  pripravili kratko delavnico, kako se ustrezno predstaviti v 3 minutah.  Maruša, 28: »Zelo mi je všeč, da se organizirajo takšni dogodki za brezposelne. Takšen dogodek je dobra priložnost, da pobližje spoznaš lokalna podjetja. Želela bi si, da bi se teh dogodkov udeležilo več podjetji. Sodelujoča podjetja so bila zelo dostopna in pozitivna.« Mateja, 28: »Pričakovala sem, da bo dogodek bolj uraden, ampak je bilo z delodajalci na razgovorih zelo sproščeno. Dogodek je bil super in sproščenost mi je bila res zelo všeč.«IMGP1110

Delodajalci so pohvalili izjemno pripravljenost mladih na razgovore ter predvsem njihovo angažiranost in pozitivno energijo. Udeleženci pa že pričakujejo vabila k sodelovanju z delodajalci.
Irena Klenovšek, Kmečka zadruga Sevnica: »Takšna srečanja pozdravljam, ker podjetja dobimo priložnost spoznati kandidate, ki aktivno iščejo zaposlitev. Narejen je že ožji izbor, ker obstaja veliko pasivnih iskalcev. Strinjam se, da se je potrebno hvaliti, saj se brezposelni prodajate. Prepričana sem, da boste vsi kmalu našli zaposlitev, ker si jo želite in veste kaj hočete.«
Jože, I.H.S. : »Dogodek kot takšen je zelo spodbuden in pohvale vreden. Predvsem za kandidate se mi zdi dobro, da se na enostaven, neboleč način lahko predstavijo. Razgovor v podjetju je lahko za marsikoga velika psihološka ovira. Za nas, delodajalce, je to priložnost, da lahko na neobvezujoč način spoznaš zelo velik spekter kadra. Takšni dogodki so pohvalni in bi jih bilo potrebno še nadaljevati. Vsekakor bomo nekatere udeležence povabili na dodaten razgovor, saj so 3 minute minile izjemno hitro.
IMGP1166Afrodita, Komunala Brežice: »Prijetno sem presenečena nad organizacijo dogodka. Potrebno je, da se mladi prodajajo in dobro predstavijo. Zelo sem zadovoljna nad energijo in zagnanostjo mladih. Vsekakor si želim še več takih dogodkov, kjer se mladi aktivni iskalci zaposlitve predstavijo podjetjem.«
 Po hitrih kariernih zmenkih je sledilo neformalno druženje, kjer so mladi dobili še veliko dodatnih nasvetov. Vsa podjetja so mladim iskalcem položila na srca, naj se prodajajo in se še naprej neformalno izobražujejo  ter pri tem razmišljajo bolj široko, saj ni več dovolj samo angleški in nemški jezik, ampak je prihodnost v drugih tujih jezikih.
Vsi so bili mnenja, da bi tovrstni dogodki morali postati stalnica v tej regiji, saj tako na sproščen, neformalen način spoznaš zanimive mlade, ki so željni dela. Le da bi se v prihodnje več podjetij opogumilo, in prepoznalo priložnost v teh novih dogodkih in da bi na dogodek prišlo več mladih s tehnično izobrazbo, saj so v Krškem tehnične šole.  

 Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
 

IMGP1176

IMGP1151

IMGP1171

Sara Pirc in Mateja Pompe
Foto: Mia Brunej, Lija Media


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00