fbpx
Vseslovenski natečaj – Sreča in pogum 2017

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Najavljamo Nefiksov vseslovenski in regionalni video natečaj – Sreča in pogum

Zavod Nefiks, v sklopu projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, vabi vse kreativne mlade iskalce zaposlitve do 29. leta, da se prijavijo na vseslovenski in/ali regionalni video natečaj. Izmed vseh prispelih predlogov scenarija za pesem raperja Zlatka – Sreča in pogum – bo Zavod Nefiks izbral zmagovalca za vseslovenski videospot, ki ga bo nato povabil, da spot tudi pripravi in za to prejme 200 EUR denarne nagrade. Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu nefiks@nefiks.si.

Po zaključku vseslovenskega natečaja bomo začeli s pripravami na regionalni video natečaj, pri čemer bomo vsak mesec razglasili po enega zmagovalca posamezne regije, ki bo za predlogo scenarija prejel nagrado v vrednosti 200 € bruto, prav tako pa ga bomo povabili, da spot tudi pripravi. Vseh devet zmagovalnih videospotov – Sreča in pogum – iz obeh natečajev, bomo objavili na Nefiksovi youtube strani in spletni strani www.talentiran.si. Zmagovalca ne bomo izbirali po tehnični dovršenosti spota oz. scenarija, temveč po unikatnem in kreativnem izdelku, ki opogumlja mlade.

Tukaj si prenesite novi Zlatkov singl: Sreča in pogum, za katerega boste naredili spot.

 Vabi te tudi Zlatko:

Zlatko 2

Za posamezni natečaj zbiramo prijave tukaj.

»...premagaj strah, povej na glas: »Sanje mam!«

Svojim ciljem sled, tud če so daleč stran.

Bodi ti, ne boj se bit razočaran.

Za sladke rezultate treba je vztrajat! ...«


Regionalni natečaj – Sreča in pogum 2017/2018

Po zaključku vseslovenskega natečaja bomo začeli s predpripravami na regionalni video natečaj za pesem – Sreča in pogum. Kar pomeni, da k sodelovanju vabimo vse mlade iz osmih slovenskih regij, (ki seveda lahko sodeluje tudi na vseslovenskem natečaju), da se prijavite in pošljete do 10 sekund že izdelanega videa ali video in foto materiala, ki ga nameravate uporabiti za videospot Zlatkove pesmi – Sreča in pogum. Pravila sodelovanja so ista kot pri vseslovenskem natečaju, kar pomeni, da morate v scenarij zajeti ključne Nefiks elemente in se ujemati z idejo projekta NZR ter vsebino pesmi – Sreča in pogum.
Glavna razlika po katerem se natečaja med sabo razlikujeta je ta, da morate v scenarij za regionalni natečaj 2017/2018, zajeti, (poleg ključnih Nefiksovih elementov, ideje projekta NZR in vsebine pesmi – Sreča in pogum), samo za regijo značilne in prepoznavne elemente!
Prav tako velja tudi tukaj izpostaviti, da ne iščemo posameznika, ki bi izdelal uradni in profesionalni videospot za posamično regijo, temveč nekoga, ki ima unikatno idejo in kreativno spisan scenarij, s katerim bo nagovoril mlade po vsej Sloveniji.

Mladi ustvarjalci boste lahko svoje regionalne projekte oddali do konca meseca (2017/2018), prijave zbiramo na nefiks@nefiks.si po regijah v sledečem urniku:

-          Dolenjska,

-          Gorenjska,

-          Štajerska,

-          Osrednjeslovenska,

-          Primorska,

-          Prekmurje,

-          Koroška,

-          Notranjska.

Konec leta 2017 bomo razglasili zmagovalca posamezne regije, s katerimi bomo sklenili avtorsko pogodbo (zmagovalec posamezne regije bo za izdelavo prejel nagrado v vrednosti 200 € bruto)Zmagovalni videospot pesmi – Sreča in pogum pa bomo nato objavili na Nefiksovi youtube strani in na spletni strani www.talentiran.si.

Izdelke za regionalni natečaj zbiramo najkasneje do 31. 12. 2017!

Vseslovenski natečaj – Sreča in pogum 2017

Zavod Nefiks je v sodelovanju z raperjem Zlatkom pripravil vseslovenski natečaj za vse mlade do 29. leta, ki imate kreativno vizijo, uživate v ustvarjanju in pripovedovanju dobrih zgodb ter si želite pripraviti videospot Zlatkove pesmi – Sreča in pogum.
Pri tem naj poudarimo, da ne pričakujemo uradnih in profesionalnih videospotov, zato kriterij za izbor ne bo kvaliteta zvoka, slike itd, ampak, kreativnost in unikatnost.
Sodelujete tako, da se, do 31. avgusta 2017, prijavite na nefiks@nefiks.si in pri tem pošljete natančno spisan scenarij, lahko pa tudi do 10 sekund že izdelanega videa ali video in foto materiala, ki ga nameravate uporabiti. Pri izdelavi scenarija, morate smiselno umestiti naslednje ključne Nefiks elemente: - ime projekta Nefiks zaposlitvene rešitve (NZR), - logotip in tipski zapis (povezava1 ali povezava2).
Prav tako se mora ideja videospota ujemati z idejo projekta NZR in vsebino pesmi – Sreča in pogum.

5. septembra 2017, bomo razglasili zmagovalca, s katerim bomo sklenili avtorsko pogodbo (zmagovalec bo za izdelavo prejel nagrado v vrednosti 200 € bruto). Zmagovalni videospot pesmi – Sreča in pogum pa bomo nato objavili na Nefiksovi youtube strani in na spletni strani www.talentiran.si.

Vseslovenski natečaj Sreča in pogum je zaključen!

 Kot pravi raper Zlatko: »Jutrišnji dan pripada tistemu, ki se na njega pripravi danes« (citat Malcoma X). Če si dovolj kreativen imaš malo sreče in veliko poguma, potem se prijavi na Nefiksov vseslovenski in/ali regionalni natečaj in postani režiser za videospot – Sreča in pogum!
***
Zavod Nefiks izvaja projekt Nefiks zaposlitvene rešitve za mlade iskalce zaposlitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Kontaktna oseba: vodja projekta NZR, Alenka Blazinšek. Informacije o projektu so dostopne na: www.talentiran.si ali telefonski številki 040 698 915.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00