fbpx
Karierni tabor 2017

| Karierni klubi

Od 28. do 30. avgusta 2017 je v prostorih Četrtnega mladinskega centra Zalog potekal Nefiksov karierni tabor za srednješolce. Karierni tabor je letos že četrto leto zapored potekal z namenom pomagati dijakom pri izbiri prave študijske smeri oziroma poklica.
KarierniTabor2017 splosno 1

V treh dneh so se pod vodstvom Nefiksovih izvajalcev zvrstile različne delavnice, preko katerih so dijaki spoznavali svoje vrednote in interese, pomen kritičnega mišljenja pri izbiri študija, tehnike učenja ter nasvete, kako si razporediti čas. Dijaki so se srečali s programom Kam in kako ter z izdelavo kariernega načrta, izvajalci pa smo jim ob tem pomagali z individualnim kariernim svetovanjem. Beseda je tekla tudi o izmenjavah in prostovoljstvu. Seveda smo želeli, da dijaki dobijo čim več koristnih informacij, zato smo pripravili obisk kadrovnice in udeležence kariernega tabora seznanili s kompetencami prihodnosti. Ker je bil eden od naših namenov odgovoriti na čim več vprašanj, ki jih imajo udeleženci o študiju ali poklicu, smo jim bili ves čas na voljo za reševanje dilem. O vsem, kar je tekom kariernega tabora morebiti ostalo odprto, pa smo se pogovorili zadnji dan, ko smo naredili skupno evalvacijo. Ker se zavedamo, da lahko dijaki največ informacij o določenem študiju ali poklicu dobijo iz prve roke, smo organizirali srečanje s sedanjimi in nekdanjimi študenti posameznih študijskih smeri in tako omogočili srednješolcem, da na enem mestu izvejo kar največ.
Tabor je potekal prav v zadnjih dneh pred začetkom novega šolskega leta, zato smo si čas popestrili tudi s sprehodi in druženjem. Izvajalci smo s potekom tabora zelo zadovoljni, svoje pozitivne vtise pa so nam zaupale tudi udeleženke. 

KarierniTabor2017 splosno 2
 »Na kariernem taboru sem spoznala, da do cilja pelje veliko različnih poti. Nikoli ne smemo obupati. Če v uresničitev svojih sanj vlagamo trud, se lahko uresničijo.« (Neža)

»Karierni tabor me je spodbudil k razmišljanju o tem, kaj bi postala po poklicu, pa tudi o tem, kakšne vrste delo bi mi bilo lahko všeč. Začela sem se spraševati, kaj lahko ponudim družbi, kje naj najdem zaposlitev in kako naj si razporedim čas.« (Pija)

»Udeležbo na kariernem taboru bi priporočila, ker na ta način spoznaš svoje vrstnike in vidiš, kaj jih zanima. Skozi pogovor z njimi, študenti in zaposlenimi pa začneš razmišljati bolj odprto.« (Pia)

»Na taboru sem se imela odlično. Bilo je zelo zanimivo. Ko ti nekdo na ta način nekaj predstavi, nekaj pove, ti to zelo pomaga pri nadaljnjem razmišljanju o študiju.« (Mija)    Anja Pirnat
soizvajalka kariernega tabora 2017


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00