fbpx
Utrinki z izmenjave Donkeink

| Mednarodni projekti

Ste vedeli, da beseda »donkeink« sestoji iz dveh besed? Tako je! Sestavljena je iz besede »donkey« (osel) in »ink« (barva). Tako je bila tudi naša Erasmus+ mladinska izmenjava Donkeink, ki je potekala med 8. 9. 2017 in 17. 9. 2017 je bila osredotočena na delo z oslički in serigrafijo.

Živeli smo v odmaknjeni vasici, ki se imenuje Ligonchio. Tam smo imeli prostor in mir, da se kot skupina bolj povežemo, spoznamo in naučimo sprejemati drug drugega. Donkeink porocilo 3
Hiša in ljudje, ki v njej bivajo, se že leta ukvarjajo z oslički, zato smo imeli možnost spoznati tudi njih in jih vključiti v svoje dejavnosti. Oslički so tako bili sredstvo povezovanja skupin, ki so združevale udeležence iz različnih sodelujočih držav. Na podlagi sodelovanja Slovenije, Romunije, Italije in Portugalske smo oblikovali skupine, ki so zajemale eno vodjo in 6 mladih iz vsake sodelujoče države.

Donkeink porocilo 5
Poleg spoznavnih in povezovalnih iger smo program soustvarjali tudi s pomočjo serigrafije, ki je starodaven način poslikave oziroma tiskanja. Skupaj smo naredili tudi logotip naše izmenjave.

Donkeink porocilo 7Donkeink porocilo 9
Večere smo popestrili z interkulturnimi dejavnostmi, kjer so nam udeleženci iz vsake sodelujoče države, pripravili program in nas pogostili z dobrotami njihove države, nas naučili tradicionalne plese ter nas informirali o državi sami.
Na izmenjavi ni bilo nikoli dolgčas. Obiskali smo tudi mesto Lucca, v prostem času smo izvajali (akro)jogo ali jutranjo telovadbo, učili smo se različnih jezikov in fraz, itd.
Vtisi z izmenjave so zelo pozitivni, kot vodja skupine sem dobila veliko izkušenj, novih znanj, predvsem pa zagon za vodenje novih projektov.

Donkeink porocilo 1
Pripravila: Eva Ločniškar
Fotografije: arhiv udeležencev

Pasica vsi mednarodni


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00