fbpx
Na obisku v Celju

| Načrtovanje kariere

Ekipa zavoda Nefiks je ta teden, 25. in 26. septembra obiskala dijake Gimnazije Celje-Center. Skozi dinamično delavnico smo poskusili dijake tretjega in četrtega letnika spodbuditi k razmisleku o karierni orientaciji in jim hkrati predstaviti kompetence prihodnosti ter pomen poznavanja le-teh pri lastni karierni orientaciji.

 Jože Gornik, eden od izvajalcev delavnice je povedal, da sta se ponedeljkovi skupini dijakov zelo razlikovali: "Dve skupini v istem dopoldnevu, ampak izkušnja pa ledeno vroča. Ena skupina tiha in ubogljiva, druga glasna in kreativna, voditelji pa slalomisti med zahtevami šole in željami mladih, ter predlaganim programom dvo-urne delavnice. Konec dober, vse dobro so pri evaluaciji povedali mladi. Vodje pa so si oddahnili, ko so pripeljali delavnico do konca in dobili oceno odlično 5." GCC 1


Dijakinja Katarina, ena izmed udeleženk te delavnice, je za naš portal povedala, da se je na delavnici zelo zabavala, hkrati pa je dobila spodbudo, da razišče vse možnosti glede želenega študija in se že letos pozanima, kaj ji določeni študiji omogočajo.

Še bolj zanimivo je bilo v torek. Okoli 150 dijakov četrtega letnika je prisluhnilo "predavanju" Alenke Blazinšek Domenis, ki s svojim "nastopom" poskusila dijake spodbuditi k razširitvi obzorja pri karierni orientaciji. O tem, kako je bila uspešna smo povprašali nekaj dijakinj, ki so povedale: GCC 2

"Meni je bilo predavanje vredu, saj sem že prej razmišljala o neki drugačni smeri, kjer poiskati dodatne vrednosti, ki bi mi pomagale hitreje do delovnega mesta. Tudi program e-Nefiks se mi zdi dober, saj ti sistematično ureja vse aktivnosti." (Sara, 18)

"Na tem predavanju sem na novo izvedela o kompetencah in kako mi lahko njihovo beleženje koristi za naprej" (Tanja, 18)

 


Dijakom smo uspešno predstavili tudi moto "Študij je pot, ne cilj."  Ena izmed dijakinj je povedala: "Všeč mi je moto, ker tudi če izberem napačen študij, še ne pomeni, da ne morem priti do svojega cilja." (Neja, 17).

GCC 3

Vse dijake, ki se še sprašujete o svoji poklicni poti vabimo, da se priključite našim kariernim klubom ali pa se udeležite kariernega tabora.

GCC 4


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00