fbpx
Malaga in moja EVS izkušnja

| Mednarodni projekti

Letos poleti od 7. junija do 5. julija sem se odpravil na enomesečni prostovoljni projekt v Malago v okviru programa Evropske prostovoljske službe (EVS) programa Erasmus+.
Bival sem v stanovanju z ostalimi prostovoljci iz Poljske in Turčije. Delal sem v dveh organizacijah in sicer Madre Coraje, kjer smo zlagali oblačila, ki so potem šla v Peru, prav tako pa tudi v njihovi trgovini rabljenih oblačil. Drugo delo je bilo v organizaciji z osebami s posebnimi potrebami, kjer sem obiskoval ljudi v dnevnem centru, se z njimi pogovarjal, kdaj pa kdaj jih peljal na sladoled.

Izkušnjo ocenjujem kot fantastično, saj mi je ponudila možnost življenja v drugi državi z različnimi ljudmi. Sam sem imel ogromno težav pri komunikaciji, saj so okrog mene govorili pretežno špansko in niso razumeli angleško. Ocenjujem da je en mesec premalo, vem pa da se bom znova odpravil nekam po še več izkušenj, saj so te izkušnje neprecenljive še posebej pa ljudje, ki jih spoznaš.

Opisovanje, te izkušnje bi končal z besedami Irine iz Ukrajine: "EVS is not a year in a life, but life in a year."

Zapisal in fotografiral Marijan Marošević

Pasica vsi mednarodni


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00