fbpx
Udeležba na mednarodnem treningu "Me, Myself and I"

| Mednarodni projekti

Med 24. in 31.7.2016 je v Milanu v okviru Erasmus+ programa potekal mednarodni trening z naslovom »Me, Myself and I«. Na njem smo bili udeleženci iz Italije, Grčije, Albanije, Španije in Slovenije. Skozi različne aktivnosti smo razmišljali o tem, kaj je spol, kakšna je razlika med biološkim spolom (angl. sex) in družbenim spolom (angl. gender) in med številnimi drugimi izrazi, ki se pojavljajo v zvezi s spolom, spolnimi vlogami in nenazadnje s spolnimi stereotipi. Poskusili smo ozavestiti stereotipe, ki so prisotni v nas samih in v širših družbi, spraševali smo se o njihovi koristnosti in o tem, kaj prispeva k njihovemu ohranjanju. Tako smo se dotaknili tudi vloge medijev, ki so vpleteni v posredovanje, ohranjanje, a tudi v spreminjanje stereotipov, povezanih s spolom.

 

Kljub temu, da smo obravnavali veliko tem, bi lagala, če bi rekla, da je vse, česar sem se naučila na treningu, povezano z njimi. Udeležba na mednarodnem treningu je enkratna izkušnja, kjer spoznaš nove ljudi, seveda, a spoznaš tudi sebe. Spoznaš nove kraje, običaje, iščeš skupne točke v razlikah in različnosti v podobnostih. Razvijaš nove odnose in se sprašuješ, če, kateri med njimi in kako se bodo ohranili po tem tednu, saj se zdi, da se z udeleženci poznaš že veliko, veliko dlje.

Menim, da vsakič, ko gremo, moramo nekaj pustiti za seboj. Sama za sabo puščam nasmehe, poglede, pogovore, občutke, pesmi in še veliko veliko drugega. Mednarodna izkušnja mi je dela veliko več, kot lahko stoji v teh vrsticah (in med njimi).
TreningMeMyselfandI 2

Prvi vtis o Milanu? »Vau, to pa je železniška!«.

TreningMeMyselfandI 3


Slika: Je kar lepo, ko naletiš na domač pozdrav :)

TreningMeMyselfandI 4TreningMeMyselfandI 5
Obe sliki: Lago di Como.
TreningMeMyselfandI 6
Slika: Ko prideš s podzemne, se lahko s samo enim pogledom prepričaš, da si izstopil na pravi postaji, pri milanski stolnici (Duomu).
TreningMeMyselfandI 7
Slika: Med stolpiči Duoma.
TreningMeMyselfandI 8
Slika: pogled na Piazza del duomo.
TreningMeMyselfandI 9
Slika: Kombinacija tradicionalnega in modernega v Milanu.
TreningMeMyselfandI 10
Slika: Ko bom velika, bom nakupovala tu…
TreningMeMyselfandI 11
Slika: Moderni del mesta.
TreningMeMyselfandI 12
Slika: Spomeniško pokopališče, ki prej kot na pokopališče, spominja na grajski vrt.
TreningMeMyselfandI 13
Slika (avtorica fotografije: Mariola Ceka): Ekipa mednarodnega treninga Me, Myself and I. Nasvidenje septembra! 
TreningMeMyselfandI 1
Slika (avtorica fotografije: Andreja Kos): Turisti v Milanu.


Pripravila: Ksenija Zečević


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00