fbpx
Mednarodna izmenjava Me, Myself and I v Ligonchiu

| Mednarodni projekti

Ko pelješ skupino dijakov na mednarodno izmenjavo, si želiš biti čim manj varuška in čim bolj mladinski voditelj. Na mednarodni mladinski izmenjavi, ki je potekala v Italiji ne bi mogla biti mladinska voditeljica boljši skupini mladih. S skupino šestih dijakov sva se z Andrejo, drugo mladinsko voditeljico, odpravili v italijanski Ligonchio na mednarodno izmenjavo Me, Myself and I. Bivali smo v odročnem hostlu, ki ima ime po oslih, zato je bil seveda en od ciljev odprave, da jih poiščemo, kar nam je tudi uspelo :).

 Me myself and I 5

Sicer je imela tema izmenjave malo veze z živalmi. V skupinah mladih iz Italije, Albanije, Španije, Grčije in Slovenije smo se pogovarjali o stereotipih. Razmišljali smo, kako jih ozavestiti in kako omejiti njihov vpliv. Spraševali smo se v vlogi medijev pri širjenju in ohranjanju stereotipov in izmenjevali izkušnje iz različnih držav. Med pohodi, družabnimi večeri in nastopi na glavnem trgu v mestu Lucca, kjer nas je posnela tudi lokalna televizija, smo se mladi povezali in stkali tesna prijateljstva. Mnoga med njimi so še vedno živa, saj se udeleženci še vedno slišijo in »se tipkajo«. Mladinski voditelji smo se na pripravah za izmenjavo šalili, da bo izmenjava uspela, če bodo udeleženci na koncu jokali. No, po pregovoru »Kdor drugemu jamo koplje…«, solznih oči niso imeli samo udeleženci.

Me myself and I 2

Me myself and I 1

Me myself and I 4

   


Ksenija Zečević


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00