Nefiks
Sobota, 23 Marec 2019

Kitajski jezikovni klub

Dne 17.10.2017, se je na kitajski jezikovni klub udeležilo sedem učenk. Vse nasmejane in željne novega znanja so popestrile moj dan. To je bilo tretje srečanje, na katerem so se že preizkusile v testu pisanja. Do tedanjega srečanja so se naučile kitajskih pozdravov, kratkega dialoga ter šteti od 1-10. Vse so zelo uspešno opravile test. Po testu smo preko youtube-a poslušale kako se pravilno izgovarja kitajske tone.

Nato smo se učile kako se predstaviti v kitajskem jeziku (moje ime je, prihajam iz, stara sem, prihajam iz štiričlanske družine, rada imam...) Na koncu smo si pogledale video Happiness is all in your mind od učiteljice Gen Kelsang Nyema. Pouk je potekal dinamično, učenkam novo snov razložim nato pa si pogledamo še razlage materno govorečih na youtube-u. Ponavadi dobijo domačo nalogo, da raziščejo kaj novega, se učijo novih besed  in naslednjič skupaj pregledamo.
Pri poučevanju kitajščine se veliko naučim, poleg tega da nadgrajujem svoje znanje jezika, se učim tudi kako snov predstaviti na učinkovit in zanimiv način.
Hvala Nefiksu oziroma Nataši Progar za čudovito priložnost, ki mi je odprla nova obzorja! :)

Kitajski jezikovni klub 2017

Sabina, vodja kitajskega jezikovnega kluba