fbpx
Young Women Entrepreneurs

| Mednarodni projekti

Young Women Entrepreneurs – projekt, namenjen spodbujanju podjetništva mladih žensk. Projekt, ki je potekal v okviru programa Erasmus+, je potekal v dveh delih. Prvi del je potekal marca v Mostarju, drugi del pa septembra v Zadru.

Prvi del projekta Young Women Entrepreneurs v Mostarju je bil zame zelo dragocena izkušnja. Trenerji so bili izjemno dobri, zelo dobro so bili pripravljeni, znali so nam prisluhniti in nam približati vsebine na zanimiv način, tako da si bom od njih vsekakor veliko zapomnila, tako o sami snovi, kot tudi tehnike, pristope in načine, na katere so nam znanje posredovali. Upam, da bom naučeno čim bolje prenesla v prakso. Odkar sem se vrnila, sem nekaj energizerjev že preizkusila z otroki v šoli in ugotavljam, da imajo odličen učinek. Veliko aktivnosti je bilo naravnanih na teambuilding, tako da ne le, da sem spoznala veliko novih ljudi, temveč sem se z njimi tudi povezala in komaj čakam, da se spet vidimo septembra. Spoznala sem se z Youthpassom in osmimi ključnimi kompetencami, pomembnimi za vseživljenjsko učenje – to se mi je zdelo zelo koristno. Dobila sem občutek o stanju mladih žensk v posameznih državah in ovire, s katerimi se srečujejo, razširila znanje o neformalnem izobraževanju in učenju, izvedela veliko uporabnega o vase usmerjenem ali samoregulacijskem učenju, kar mi bo prišlo prav tudi na faksu. Spoznala sem ogrodje za pisanje poslovnega načrta, evropske programe in načine financiranja. Skozi celoten tečaj smo veliko delali tudi na samorefleksiji. Zares sem vesela, da sem se prijavila na ta projekt in da sem bila izbrana, da se ga udeležim.

Pripravila Urša Pečečnik

Fotografija: pixabay


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00