fbpx
Nemški jezikovni klub nadaljuje s svojimi pestrimi srečanji

| Jezikovni klubi

22. 11. 2017 smo v toplem NEFIKS roomu ogrevali naše znanje nemškega jezika. Iz tedna v teden zagrizeno vadimo konverzacijo in drug drugega učimo novih besednih izrazov. Za tvorjenje bolj kompleksnih in smiselnih stavkov, nam je v veliko pomoč na pol rojeni govorec, ki je sicer rojen in vzgojen v Italiji, vendar zaradi velike želje po učenju jezika njegove mame obvlada tudi nemški govor.

Do sedaj smo obravnavali raznolike tematike, največ časa pa smo posvetili besedišču iz področja zaposlovanja. Večina udeležencev/udeleženk obnavlja znanje nemškega jezika, ker se želijo zaposliti v tujini ali na delovnem mestu, kjer je zahtevana določena raven znanja nemščine.

Najprej smo napisali motivacijsko pismo glede na izbrano delovno mesto, opredelili smo pomembne korake pred/med/po kadrovskem razgovoru, spoznali smo se z najpogostejšimi kadrovskimi vprašanji in opisali naše osebnostne in karierne kompetence. V tem tednu nadaljujejo s pisanjem življenjepisa.

Več o dogajanju na srečanju, si poglejte v kratkem video prispevku.

 

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00