fbpx
Čaka vas uspeh! Nefiks karierni dan 2018

| Nefiks karierni dan

Zavod Nefiks je uspešno izvedel že tretji Nefiks karierni dan, ki se je odvil po srednjih šolah po Sloveniji. Osrednji dogodek je potekal v predsedniški palači, kjer je dijake Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Gimnazije Novo Mesto in Šolskega centra Celje nagovoril častni pokrovitelj in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ob tem izpostavil, da se ljudje med seboj razlikujejo po pogumu in vztrajnosti. Dijaki pa so se  lahko za pomoč pri odločanju za poklic obrnili  na  Karierna središča Zavoda za zaposlovanje.
NKD 2018 t4

Osrednja tema kariernega dne so poklici prihodnosti. V predsedniški palalči so gostje, predstavniki poklicev prihodnosti, Urša Stanovnik - Chief Happines Officer v podjetju Optiweb, Srdjan Trifunović -  vodja 505VR, Matic Vizjak -  inovativni mladi kmet 2017, Andrej Orožen - direktor podjetja Dewesoft, in Dr. Sašo Dolenc - soustanovitelj spletnega časopisa Kvarkadabra  mladim predstavili svoje karierne poti. Ob enem so podali močno sporočilo, da je znanje pomembno, vendar so izkušnje, ki jih pridobiš, ko poleg šole sam raziskuješ in se udejstvuješ, tisto, kar te pripelje do uresničitve vizije. Pomembno je imeti fokus in ko narediš prvi korak je strah za dosego cilja odveč.  

NKD 2018 t1

Na srednjih šolah po celi Sloveniji so potekale delavnice, svetovanja in okrogle mize z nekdanjimi dijaki, zdaj uspešnimi predstavniki svojih poklicev, na temo kariernega razvoja. Dijaki pa so poslušali tudi inspirativne nagovore mednarodno uspešnih Slovencev. Lovro, 17, Celje: “Računalniška srednja šola je bila dobra izbira, saj se mi čedalje bolj potrjuje, da so računalniške kompetence pomembne za prihodnost”.

NKD 2018 t2


Dijaki se bodo do 5. februarja lahko odzvali tudi na Nefiksov natečaj za najboljšo misel na temo kariernega dneva in tako oblikovali kartico, ki bo tudi natisnjena. Dijak Taj, ki je že poslal svojo misel, je zapisal: “Eno življenje - ena prihodnost”.
Svoja vrata so dijakom odprla tudi Karierna središča Zavoda za zaposlovanje v Celju, Novi Gorici, Mariboru ter na Ptuju, ki so nudila brezplačna svetovanja in pogovore.
NKD 2018 t3
Tako organizatorji kakor tudi šolniki, mladi in drugi vključeni se strinjajo, da je študij pot in ne cilj.  Glasbenik Zlatko, ki je za posebej za Nefiks karierni dan pripravil skladbo, pa mladim že z njenim naslovom sporoča: “Čaka vas uspeh”.  

NKD 2018 t5

***
Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na telefonsko številko: 040 698 915 ali email: info@nefiks.si.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00