fbpx
Predsednik republike bo gostil pogovor dijakov z ljudmi, ki opravljajo poklice prihodnosti

| Nefiks karierni dan

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo jutri, v četrtek, 1. februarja 2018, ob 11. uri v Predsedniški palači gostil pogovor dijakov z ljudmi, ki opravljajo poklice prihodnosti v okviru 3. vseslovenskega Kariernega dne 2018 Zavoda Nefiks.
Namen pogovora je mlade spodbuditi k aktivnemu razmišljanju o svoji karierni poti ter osvetliti pomen sprememb v oblikovanje poklicev prihodnosti. V današnjem času se zaradi tehnološkega razvoja že pojavljajo potrebe po novih znanjih, te pa bodo zahtevale preoblikovanje delovnih mest in pojav povsem novih poklicnih profilov.

Baloni Karierni dan 2018 tisk1Dijakom Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Celje ter Gimnazije Novo mesto bodo svoje poklice prihodnosti predstavili:
- Urška Stanovnik, Chief Happiness Officer v podjetju Optiweb
- Srdjan Trifunović, vodja 505VR na področju virtualne resničnosti
- Andrej Orožen, soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft
- Matic Vizjak, inovativni mladi kmet 2017

Pogovor bo s svojimi izkušnjami na področju popularizacije znanosti in razvoja dopolnil dr. Sašo Dolenc, fizik in filozof, soustanovitelj spletnega časopisa za tolmačenje znanosti Kvarkadabra.

Povzeto po: http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00