fbpx
Večer po angleško

| Jezikovni klubi

Konec januarja smo v sklopu Jezikovnega kluba Celje kot zaključek naših srečanj organizirali Angleški večer. Pripravili smo ga za vse, ki jih zanima angleška kultura in učenje komunikacije v angleškem jeziku preko zabavnih aktivnosti.

angleski vece 2
Za opustitev treme in sproščeno vzdušje smo pričeli z spoznavno igro, nato pa nadaljevali z bolj uradnim delom. Podelili smo izkušnje in vtise iz dogajanja v našem jezikovnem klubu in obiskovalce seznanili  s potekom dela. Sledila je kratka predstavitev Zavoda Nefiks in projekta Jezikovni klubi.
Na virtualni »road trip« po Angliji so nas popeljale udeleženke kluba in nam predstavile ter opisale največje znamenitosti tega dela Otočja. Med drugim smo si izmenjali tudi izkušnje iz popotovanj po angleško govorečih držav.

angleski vece 1

angleski vece 4Svoje znanje o angleško govorečih državah smo preizkusili preko kvizih vprašanj v aplikaciji Kahoot. Da pa je bilo nekoliko lažje in bolj družabno smo kviz izpeljali v dveh skupinah in si pri težjih vprašanjih medsebojno pomagali. Priznamo, da smo pri nekaterih vprašanjih potrebovali več časa za razmislek, včasih smo šli malce na »slepo« ali pa smo imeli enostavno srečo :). Izvedeli smo marsikaj zanimivega kot na primer to, da angleška kraljica nima ne potnega lista, niti vozniškega dovoljenja, a kljub temu potuje in vozi avto. Preko iger smo tako po-trenirali znanje angleščine in se na koncu nagradili s tipičnimi ameriškimi sladicami, mini palačinkami, mafini in čokoladnimi piškoti. Imeli smo se super, bilo je zabavno in hkrati poučno.

Vir fotografij: Jezikovni klub Nefiks Celje in Pixabay.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00