fbpx
Slovenska filantropija in mladi iskalci zaposlitve združili moči

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Mladi iskalci zaposlitve smo se v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve učili projektnega načrtovanja v nevladnih organizacijah. Naša skupina se je odločila za izvedbo družbeno koristnega dogodka v Slovenski filantropiji, ki se že več kot 25 let aktivno odziva na družbene probleme, deluje na področju migracij, preko svojih programov širi prostovoljstvo in medgeneracijsko sodelovanje ter je zagovornica človekovih pravic.

 

NZR filantropija
Njihovo delovanje smo videli kot priložnost obojestranskega pomena: nam je prineslo poznavanje nevladnega sektorja in širjenje socialne mreže, njim pa povezovanje naših predlogov in njihovih potreb. Po spoznavnem srečanju smo strnili našo idejo o združevanju lokalne in imigrantske skupnosti z njihovim programom tedenskih kuharskih delavnic in se skupno odločili, da na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, organiziramo delavnico kuhanja tradicionalnih slovenskih jedi.
NZR filantropija naslovnica

Dogodek je bil dobro obiskan, naučili smo se priprave praženega krompirja, fižolove juhe s testeninami in goveje juhe z rezanci, na meniju pa seveda ni smela manjkati tudi potica. S skupno izvedbo projekta smo mladi dobili vpogled v delovanja nevladne organizacije in imeli priložnost z njimi aktivno soustvarjati vsebino ter se učiti od strokovnjakov, dogodek pa nas je opomnil, kako lahko na enostaven in sproščen način doprineseš družbi ter kako je medgeneracijsko sodelovanje lahko res zanimiva izkušnja. Vsekakor je take vrste dogodkov vredno organizirati in spodbujati, saj nas vedno znova opomnijo na vrednost medsebojnega povezovanja in vzajemnega sodelovanja.

***

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Banner NZR projektfinancirata


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00