fbpx
Zakaj se pridružiti Nefiks jezikovnim klubom?

| Jezikovni klubi

Na Nefiksu smo že začeli z zbiranjem prijav za spomladanski krog Nefiks jezikovnih klubov, ki se pričnejo v začetku marca. Če se še odločaš ali se jim pridružiti ali ne, te morda tale članek prepriča.

IMG 20170606 181326 opt
Poleg pogosto izpostavljenih prednosti znanja tujih jezikov pri izboljšanju zaposljivosti ter uporabnosti na potovanjih, naj omenimo še naslednje.
Z učenjem tujih jezikov postajaš pametnejši. Dobesedno pametnejši.
1.    Učenje drugega jezika uri tvoj spomin in povečuje pozornost.
2.    Prav tako trenira tvoje možgane, izboljšuje koncentracijo in krepi veščine za reševanje težav.
3.    Ljudje, ki govorijo več jezikov razmišljajo bolj logično in racionalno ter so spretnejši pri sprejemanju odločitev.
4.    Preklapljanje iz enega jezika v drugega krepi veščine 'multitaskinga'.
5.    Poleg tega, da postajaš pametnejši, tudi ostajaš pametnejši dlje časa. Raziskave kažejo, da večjezični posamezniki kasneje zbolijo za Alzheimerjevo boleznijo in demenco.

Preko zagat in neprijetnih trenutkov, ko ne najdeš prave besede v tujem jeziku, pa razvijaš svojo kreativnost. Nezavedno eksperimentiraš z novimi besedami in frazami, saj moraš nadomestiti ali na drugačen način predstaviti besedo, ki se je ne spomniš ali je ne poznaš. To izboljšuje tvoje sposobnosti divergentnega mišljenja - sposobnost razvijanja mnogih rešitev za en problem.

skupinska slika JK sezana opt

Poleg vsega zgoraj naštetega, pa boš v jezikovnih klubih spoznal tudi mlade, s katerim boš delil vsaj en skupni interes – veselje do jezika. Z vsako novo naučeno besedo pa bo tvoja samozavest rasla in rasla.

Zato vabljeni v jezikovne klube Nefiks, kjer boste v neformalnem, sproščenem in zabavnem okolju utrjevali in nadgrajevali znanje tujih jezikov ter še veliko več…

Prijaviš se lahko TUKAJ.

gumb


Povzela: Nina Žurga
Vir: www.fluentu.com/blog
Foto: arhiv Nefiks jezikovnih klubov.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00