fbpx
»Jaz osebno si želim najti mentorico na pevskem in pedagoškem področju.«

| Kolegice

V ponedeljek, 19. februarja, smo Kranjčanke začele s svojim lastnim klubom Kolegic. Prostor za srečanja, ki jih bomo nadaljevale vsak ponedeljek, nam je ponudila Kovačnica.
Prvo srečanje smo posvetile medsebojnemu spoznavanju, deljenju svojih izkušenj, pričakovanj in želja, pa seveda tudi predstavitvi projekta samega.

Pridružili sta se nam tudi vodja projekta Maja Đević in Sanja Šendula, predstavnica Kovačnice in BSC Kranj. Maja nam je natančno predstavila namen kluba Kolegic, priložnosti, ki jih le-ta ponuja ter pretekle uspehe udeleženk in dogodkov, organiziranih pod okriljem Kolegic.
 
Kranjsko skupino Kolegic oblikujemo punce z zelo različnih smeri in vsaka s svojo posebej zanimivo zgodbo. Začetno navdušenje je veliko, pripravljene smo na nove izzive in aktivno udejstvovanje.  
Kolegice jaz osebni si zelim najti
Dekleta druži skupen cilj – najti mentorico in se približati svojim sanjam
V prijetni sobici s polno grafiti in fotografijami različnih skupin se je na rahlo snežen večer zbralo 7 mladih punc, ki se nismo poznale, imele pa smo skupen cilj. To je narediti pomemben korak v našem kariernemu razvoju in se približati svojim sanjam. Spoznale smo koordinatorico Emo, vodjo projekta Majo in sodelavko iz Regionalne razvojne agencije, Sanjo. Več o druženju sta povedali Ema in Maja, ki sta se na srečanje dobro pripravili in nam orisali, kaj bomo na naših večerih počele. Predvsem sta izpostavili dejstvo aktivne udeležbe sodelujočih in že smo začele razmišljati, kje bomo našle svojo mentorico. No, pa lepo počasi. Torej cilj projekta je, da si vsaka punca najde svoje področje, kjer bi se rada razvijala in gradila svoja znanja in na tem področju najde mentorico, ki jo bo pri tem spodbujala in ji pomagala, da doseže zastavljeni cilj. Ideja se mi zdi super, predvsem pa bomo vse udeleženke (če nam bo sreča naklonjena) našle sebi primerno mentorico in od druženj odnesle novo izkušnjo in mogoče sodelovanje v novih projektih, ki si jih bomo bodisi zastavile same bodisi bomo nekje sodelovale. Koraki so premišljeni in strukturirani, kot je večkrat povedala Maja, zato je začetni strah na koncu kar minil, ostalo pa je veselo pričakovanje po naslednjem srečanju.
Jaz osebno si želim najti mentorico na pevskem in pedagoškem področju, ki bi mi pomagala pri realizaciji mojih pesmi, saj se s pisanjem ukvarjam že vrsto let. Želim si pridobiti tudi nove kompetence in predvsem okrepiti samozavest za še več novih izzivov, ki me čakajo v življenju. – Maruša
Kolegice jaz osebno si zelim najti
Klub Kolegic povezuje mlade ambiciozne ženske
Iskanje prve zaposlitve je za nas humaniste in družboslovce kljub širini velik zalogaj, čeprav sem bila sama vedno prepričana, da zame z raznovrstnimi izkušnjami z različnih področij to ne bo prevelika težava. Navadila sem se plesti mrežo, spoznavati nove ljudi, zgrabiti za priložnost. To sem videla tudi v klubu Kolegic, ki povezuje nas mlade ambiciozne ženske in omogoča, da sodelujemo tudi z že uspešnimi.
Na prvem srečanju sem spoznala sama čudovita dekleta z mnogimi talenti in raznolikim znanjem ter izkušnjami. Že od njih se bom mnogo naučila, še več pa od bodoče mentorice. Komaj čakam, da nas koordinatorica Ema usmeri na pot iskanja prave! − Anja


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00