fbpx
"Nefiks karierni bus" je mlade popeljal do potencialnih delodajalcev

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Zavod Nefiks je v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve uspešno izvedel prvi dogodek »Nefiks karierni bus«, ki je mlade popeljal do potencialnih delodajalcev v Ljubljani (Zveza prijateljev mladine, Medex) in nato še na Gorenjskem (BSC Kranj – Kovačnica ter Občinska uprava Bled). Mladi iskalci zaposlitve so se delodajalcem predstavili kot organizatorji dogodka in izvajalci delavnic ter doživeli izkušnjo hitrega zaposlitvenega intervjuja.

Karierni avtobus 3
Mladi, ki so v sklopu izobraževalnega projekta Nefiks zaposlitvene rešitve organizirali dogodek »Nefiks karierni bus«, so si odprli vrata do potencialnih delodajalcev. Ključna ideja dogodka je, da mladi na izviren način vstopijo v stik z delodajalcem še pred samim razpisanim prostim delovnim mestom. Udeleženci so tako za vsako podjetje posebej pripravili program na izbrano temo. Izvajali so delavnice o zdravem načinu življenja na delovnem mestu in na temo vključevanje mladih v delovne procese – onboarding ter teambuilding.

Karierni avtobus 2
Delodajalci so tovrsten način samopredstavitve iskalcev zaposlitve toplo pozdravili. V osrednjem delu dogodka so predstavili zaposlitvene načrte v prihodnosti in svoja pričakovanja od bodočih zaposlenih. Z mladimi pa so opravili tudi hitre karierne zmenke za različna delovna mesta ter pokomentirali njihove CV-je in predstavitve.

Karierni avtobus 4
Za uspešno karierno pot so mladim svetovali, naj jih ne bo strah in naj »kariernega bika« primejo za roge. Poudarili so, da na trgu manjka mladih, perspektivnih ljudi ter izpostavili pomembnost neformalnega izobraževanja, mehkih veščin in razvijanja IT kompetenc.
Po uspešno končanem dnevu so se vsi udeleženci strinjali, da so dobili koristne nasvete, nov zagon in inspiracijo pri iskanju svoje idealne službe.

Karierni avtobus 5

KONTAKT:
Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Majo Đević – direktorico Zavoda Nefiks: maja.devic@nefiks.si; T: 040 698 915.

***

Banner NZR projektfinancirata


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00