fbpx
Ura in pol še prehitro mine :)

| Jezikovni klubi

Na slovenski praznik zaljubljencev, 12. 3. 2018, smo se zbrali na uvodnem srečanju jezikovnega kluba za italijanščino. Srečanje je potekalo v prostorih KGŠ-ja, kamor mladina rada zahaja. Ura in pol našega druženja se je hitro iztekla, saj smo bili zelo aktivni.

Po uvodni predstavitvi zavoda Nefiks sem kot so-vodja predstavila program našega kluba. Vsak se je na kratko predstavil in povedal kakšno je njegovo trenutno znanje italijanščine. Krasno je, da je naše predznanje italijanščine zelo različno, saj bo tako še bolj prišlo do izraza sodelovanje in medsebojna komunikacija ter pomoč pri sporazumevanju.


NJK italjanščina NG

Naredili smo kratko vajo, kjer si je vsak izmed udeležencev iz ponujenih tem napisanih na kartončke izbral tisto temo, ki mu je najbolj všeč in ga najbolj opisuje. Nato smo se dali v pare na podlagi skupnih ali podobnih tem. V parih smo se bolj podrobno predstavili en drugemu in povedali zakaj smo se odločili za točno določeno temo. Ko smo se ponovno zbrali vsi na kupu je vsak predstavil tistega, s katerim je bil v paru. Tu se je videlo kdo je samo klepetal in kdo se je zares predstavil. Zabavno je bilo ;). Na prvem srečanju so se udeleženci lahko predstavili v slovenskem ali italijanskem jeziku.
NJK italjanščina NG 2Proti koncu srečanja smo še določili teme, ki bi bile zanimive za obravnavo. Največje zanimanje je predvsem na temo turizma, saj veliko mladih dela ali študira na tem področju.
Na naslednjih srečanjih se bomo trudili čim več govoriti v italijanščini, saj bomo imeli med nami so-vodjo, ki ji je italijanski jezik tako domač kot slovenščina.

Se že veselimo prihodnjih srečanj :)
Članek je napisala Mojca Vodopivec; so-vodja italijanskega jezikovnega kluba Nova Gorica

Vir fotografij: Pixabay in Pexels


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00