fbpx
S smehom nad prekarno delo

| S smehom nad prekarno delo

Zavod Nefiks v okviru projekta S smehom nad prekarno delo, ki ga podpira UKOM, razpisuje natečaj za Stand-up nastope na temo PREKARNO DELO V SLOVENIJI. Iščemo mladega ambicioznega, še ne uveljavljenega potencialnega stand-up-ovca.

Zaželeno je, da že ima izkušnje z prekarnim delom in napisanega nekaj materiala na to temo. Prekarno delo lahko opredelimo, kot kratkotrajno ali občasno delo za nizek dohodek, ki delavcem ne zagotavlja dostojnega preživetja in jih postavlja v vse bolj podrejen položaj. Prekarizacija prinaša negativne posledice, saj delavci nimajo zagotovljene minimalne delovnopravne, ekonomske in socialne varnosti. To je torej zelo resna tema, katero bi radi napadli s satiro, humorjem in anekdotami. Preko stand-up nastopa želimo opozoriti na različne oblike prekarnega dela in tveganja, ki jih le ta prinaša ter o nevarnostih in posledicah dela na črno.

S smehom nad prekarno delo

Če izkušenj še nimaš bomo material sestavili skupaj. Stand-up nastop naj bi trajal okoli 20 min. Zmagovalec natečaja bo sodeloval tudi na promocijskih aktivnostih, ki zajemajo snemanje kratkega video skeča in 5 krajših nastopov po Sloveniji. Honorar bo znašal 1200 evrov in vključuje natečaj, pripravo besedila, do 5 krajših nastopov po Sloveniji, nastop na končnem dogodku v Ljubljani in potne stroške. V zameno za svoje delo mu bomo omogočili  razvoj socialne mreže in referenco javnega nastopanja.

Zainteresirani prosimo pošljite kratko motivacijsko pismo (največ pol A4 strani) v katerem opišete svoje ideje, želje in zamisli za stand-up nastop in stavek ali dva o sebi in svojih ambicijah na nina.skalic@nefiks.si. Namesto motivacijskega pisma lahko pošljete tudi 2-3 minutni video skeč na temo prekarnega dela. Izbrali bomo nadarjenega kandidata, ki bo pokazal resnost in pripravljenost zagristi v izbrani problem, ter ima željo pomagati mladim na svoji karierni poti.
Rok za oddajo prijav je petek, 16. april 2018.

***

»Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.«

Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje

Foto: Pixabay


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00