fbpx
1. septembra namesto v šolo na mladinsko izmenjavo

| Mednarodni projekti

Od 1. do 8. septembra 2017 smo štirje dijaki Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana,  s pomočjo zavoda Nefiks organizirali  mednarodno izmenjavo v Rožni dolini. Na izmenjavo so prišli udeleženci iz sedmih držav (Velike Britanije, Nemčije, Španije, Italije, Grčije, Slovenije, Hrvaške).

1.septembra namesto v solo 2Na sami izmenjavi je bil poudarek na naravoslovju, športu in improvizaciji, zato smo veliko našega časa preživeli zunaj v parku Tivoli, ter v samem mestu Ljubljana. Dejavnosti so se zelo razlikovale, saj so jih pripravili udeleženci različnih držav, še pred prihodom. Kljub vsem aktivnostim smo še vedno imeli precej prostega časa, ki smo ga izkoristili za druženje in raziskovanje centra Ljubljane, njene kulinarike in zabave. Na koncu smo organizirali še igro na prostem, z sedmimi postajami (nalogami), ki si jih moral opraviti čim hitreje.
Igra, ki smo jo izdelali med mladinsko izmenjavo, je sedaj dostopna tudi na spletu, zato vas vabimo, da jo organizirate tudi v vašem kraju. Navodila za igro se nahajajo tukaj.

1.septembra namesto v soloČeprav je izmenjava trajala le kratkih sedem dni, smo se z ostalimi udeleženci hitro povezali, ter postali dobri prijatelji.  
Mnenja:


»Kljub zmedenosti nam je uspelo. Bilo je zelo dobro, saj smo dobili nove prijatelje in kompetence.«

1.septembra na mesto v solo
"I liked the programme very much, especially because of the people who took part and that I met. Activities were very fun and educating."

1.septembra na mesto v solo 4
"In this project I have learnt a lot of things, but the most important is that I met amazing people from others countries and with others cultures and I had the opportunity to visit a beautiful city as Ljubljana."
"This exchange was really interesting because it gave me the chance to have fun with sports and at the same time to reflect about environment. I met people from different nationalities and thanks to the international evenings I learnt a lot about different cultures."

Pasica motherEarth


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00