fbpx
Karierni nasveti štirih dolenjskih podjetij

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Ekipa mladih iskalcev zaposlitve je v okviru projekta Nefiks zaposlitvene  rešitve uspešno izvedla že tretji Nefiks karierni bus, ki je skupino popeljal do potencialnih delodajalcev na Dolenjskem. Mladi za izbrane delodajalce izvedli delavnice ter doživeli izkušnjo hitrega zaposlitvenega intervjuja.
NZR bus na dolenjsko 3Prva postojanka kariernega busa je bil podjetniški inkubatorj Podbreznik, kjer so zaposleni zbrani predstavili funkcijo in pomen takšnega inkubatorja. Simon Jeraj, vodja projektov, je poudaril, da uspeh ni ravna črta, temveč zapleten proces, ki terja potrpežljivost in veliko energije. Mladi, ki si želijo uspeti, pa se morajo zavedati, da je potreben velik vložek, izdatna mera pripravljenosti na učenje in trdo delo, preden se pokažejo prvi premiki in kasneje šele uspeh, ki si ga vsi želimo.
NZR bus na dolenjsko 1V podjetju Akrobat, kjer se ukvarjajo z izdelavo kakovostne športne opreme, so udeleženci projekta Nefiks zaposlitvene rešitve potencialnega delodajalca navdušili s predstavitvijo o zdravem načinu življenja. Ker podjetje tudi samo postavlja zdravje na prvo mesto, so se tudi zaposleni z veseljem pridružili razgibavanju in prisluhnili enostavnim napotkom za izboljšanje kakovosti življenja. Ustanovitelja podjetja, Mateja Penca Staniša in Primož Staniša, sta prav tako izpostavila pomen vloženega truda v podjetje, ki zaživi šele sčasoma, pa tudi samozavest in zaupanje v svoje ideje.
Za predstavnici podjetja Adecco so udeleženci pripravili pogovor o vključevanju mladih v delovne procese, predstavili pojme, kot je onboarding, pomen teambuildinga ter pozitivnega odnosa pri iskanju dela. Vodja projektov Martina Jarkovič je udeležencem svetovala, da pred prijavo na zaposlitev naredijo temeljito analizo podjetja. »Podjetja iščejo osebnosti, ki jih lahko oblikujejo.« V zaključku so mladi s kadroviki opravili hitre karierne zmenke za različna delovna mesta ter pridobili uporabne nasvete glede CV-jev in samopredstavitve.
Čeprav se stanje na trgu dela že precej izboljšuje, še vedno primanjkuje mladih perspektivnih ljudi. V Javnem komunalnem podjetju Brežice menijo, da ni vse v izobrazbi in znanju, ki ga mladi posedujejo. Veliko pomeni tudi to, kakšen človek si, saj delodajalci zelo cenijo pozitiven odnos mladih: ne samo do dela, temveč tudi do življenja nasploh, je izpostavila Petra Grajžl – vodja sektorja splošnih služb.
NZR bus na dolenjsko 2
Vse, ki bi radi tudi sami soustvarjali naslednji karierni bus in se obenem vključili še v malo šolo grafičnega oblikovanja, vabimo k prijavi! ( http://app.nefiks.si/activity/877)
***
Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Banner NZR projektfinancirata

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00