fbpx
Večer uspešnic kranjskih Kolegic z neverjetnimi gostjami navdušil!

| Kolegice

Na prvi dan prvega poletnega meseca, v petek, 1. 6. 2018, smo v Kavarni Bazen kranjske Kolegice organizirale Večer uspešnic. Uspešne ženske iz lokalnega okolja smo povabile, da z nami delijo svoje zgodbe, ki so jih doživele v svojih karierah. Z nami so bile oblikovalka Nina Malovrh, samostojna umetniška kritičarka in kustodinja Petra Vencelj, alpinistka in profesorica biologije Marija Štremfelj ter mlada podjetnica Ksenija Mravlja.

Kolegice kranj1 2Delati z aktualnim predsednikom ZDA = uspeh
Nina Malovrh je svoje izkušnje pridobivala v oglaševalskih agencijah, se kalila ob samostojnih projektih na področju oblikovanja embalaže in blagovnih znamkah. Sodelovala je z Steklarno Rogaška, kot kreativna direktorica v hčerinskem podjetju Rogaska America v New Yorku pa je imela priložnost delati celo z Donaldom Trumpom pri ustvarjanju kolekcije kelihov, vaz in skled “Trump by Rogaška”. Trenutno ji srce hitreje bije ob raznovrstnih start-up projektih – najbolj ob njenem lastnem oblikovalsko-podjetniškem podvigu OM NOM. Je oblikovalka, ki najbolj uživa, ko običajnim predmetom riše neobičajne zgodbe in upa na srečne konce. V vsak svoj projekt se vsaj malo zatreska. Z nami je delila svoja (ne)romantičnih spoznanja o biznisu in nas spodbudila k deljenju svojih idej.


»Nikoli ni prepozno za nove hobije!«
Umetnostna kritičarka, kustodinja, predavateljica, publicistka, turistična vodnica, alpinistka … Vse to je Petra Vencelj. V času šolanja se je deset let aktivno ukvarjala z alpinizmom in prostim plezanjem. Danes opravlja poklic samostojne umetnostne kritičarke in kustodinje ter predavateljice in publicistke. Doslej je predstavila preko 200 domačih in tujih likovnih ustvarjalcev. Je članica Društva slovenskih likovnih kritikov, Slovenskega umetnostnozgodovinskega društva, Geografskega društva Gorenjske in mednarodnega društva likovnih kritikov AICA. Skupaj z Matjažem Chvatalom je napisala tudi vodnik po Gorenjski. Sodeluje tudi  pri pripravi Mednarodnega festivala likovnih umetnosti v Kranju. Petra trdi, da se je potrebno izobraževati vse življenje in da nikoli ni prepozno začeti z novimi hobiji.
Kolegice kranj1 1Prva Slovenka na strehi sveta
Marija Štremfelj je alpinistka, športna plezalka, gorska vodnica in profesorica biologije na Gimnaziji Kranj, poleg tega pa mati treh otrok in babica trem vnukom. Osvojila je štiri osemtisočake, prvi je bil 8047 metrov visoki Broad Peak – s tem je postala prva Slovenka, ki je stala na kakšnem od 14 najvišjih vrhov na svetu. Slovenci jo najbolj poznamo  po prvem in edinem ženskem slovenskem vzponu na  Mount Everest, kamor se je z možem Andrejem povzpela leta 1990 in s tem postala 13. ženska na strehi sveta. Vendar Marija še zdaleč ni samo to – je ženska, ki izžareva prav posebno zadovoljstvo in neusahljivo energijo, ki ji pomaga uspešno krmariti med vlogami žene, matere, profesorice in aktivne gornice. Pravi, da je pomembno prepoznati priložnosti, ki jih srečamo na poti, in jih izkoristiti, pri iskanju prave službe pa poudarja, da so najpomembnejši medosebni odnosi.


»Nova znanja in izkušnje so lahko le prednost!«
Ksenijo Mravlja je vedno zanimalo veliko reči. Oče jo je že od malega grajal s prispodobo, naj ne nosi 33 stvari naenkrat v rokah. Svojega življenja si ne predstavlja brez neprestane dinamike, rasti in novih izzivov. Meni, da vedno nova znanja in izkušnje postopoma tvorijo vedno bolj zaključeno in poglobljeno celoto in so lahko samo prednost. Meni tudi, da se lahko iz prav vsakega hobija naredi poklic. Zato je ustvarila znamko »33 stvari – za radovedne ljudi!«, pod katero se največ posveča jezikoslovju, turizmu, kulturi … in občasno še 30 drugim stvarem. Njeno vodilo je, da dela samo stvari, ki jo veselijo, in teh ji nikoli ne zmanjka.


Kolegica Maruša pa je o našem dogodku povedala tole:

»Večer uspešnic je presegel pričakovanja. Vzdušje je bilo sproščeno, reka Sava pa nam je še dodatno polepšala ambient. Sama tematika je bila zanimiva za vse, ki jih zanima podjetništvo in karierna pot, hkrati pa smo izvedeli da je stična točka uspeha predvsem dober odnos.«

Z jagodami, limonado in svečkami smo pričarale prav čaroben večer, po prijetni debati pa smo z dogodka odšle polne motivacije in navdiha.
Kolegice kranj1 3Kranjske Kolegice


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00