fbpx
Z e-Nefiksom do zaposlitve - PROJEKT NZR

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Dejstvo je, da mladim ob vstopu na trg dela pogosto manjkajo praktična znanja in izkušnje, ki jih cenijo delodajalci, in jim zato iskanje prve zaposlitve predstavlja velik izziv. Na Zavodu Nefiks smo se odločili lotiti te težave z usposabljanji, delavnicami in izobraževanji s področja IT tehnologije, oblikovanja, marketinga in mehkih veščin. Do novih kariernih priložnosti smo v projektu pomagali več kot 320-im mladim, mnogi izmed njih pa ostajajo z nami povezani tudi po zaključku svojega usposabljanja. V projektu je sodelovalo več kot 40 predavateljev, sodelovali pa smo z več kot 50-imi delodajalci.

 

E-NEFIKS
Zelo smo ponosni na platformo, ki smo jo uspešno nadgradili v okviru projekta, in mladim omogoča direktno povezovanje z delodajalci . E-Nefiks vam omogoča, da na enem mestu zberete vse svoje izkušnje, znanje, izobraževanja in priporočila, ki vam lahko pomagajo do službe. Na platformi delodajalci lahko brskajo med profili kandidatov in izberejo željeni kader, zato se ti vpis v to (brezplačno!) bazo iskalcev zaposlitve precej splača. Alenka Blazinšek Domenis, strokovna vodja Zavoda Nefiks, je o platformi povedala sledeče: "Mladi, ki imajo kompetence, so izjemno zanimivi za delodajalce. E-Nefiks je sedaj zasnovan tako, da delodajalcem skozi iskalnik prikaže kompetence mladih, delodajalci pa lahko znotraj sistema te mlade kontaktirajo. Nadgradnja je skoraj logična posledica ideje, ki jo Nefiks zasleduje že od začetka - povezovanja mladih z delodajalci."
Z e Nefiksom do zaposlitve 3
KAKO PA SE USPEH MERI V ŠTEVILKAH?
- 32 mladih je zaposlitev dobilo kot direktno posledico projekta;
- do pridobitve zaposlitve smo pomagali vsega skupaj 117 mladim udeležencem;
- izvedi smo kar 586 izobraževanj na temo razvoja kompetenc, koristnih pri iskanju zaposlitve; črpali smo iz področja zaposlitvenih razgovorov, javnega nastopanja, kariernega načrtovanja, kadrovanja, podjetništva, IT kompetenc (oblikovanje spletnih strani, grafično oblikovanje, Excel, ...);
- v času projekta smo mlade povezali z najmanj 50 delodajalci;
- organizirali smo več kot 10 kariernih avtobusov, ki so mlade pripeljali do delodajalcev;
- pripravili smo več kot 10 avtorskih del na teme zaposlovanja, razvoja kariere, pravnih vprašanj, zdravja na delovnem mestu, analize zaposlovanja ipd.;
- v e-Nefiks smo mladim vpisali kar 23228 ur izobraževanja.

Med izvedbo projekta smo spoznali mnoge talentirane in perspektivne mlade ljudi; očarani smo bili nad njihovimi ambicijami in željo po učenju, in s ponosom smo opazovali, kako so po zaključku usposabljanj odhajali v svet iskanja zaposlitve bolj samozavestni zaradi novih znanj, ki so jih pridobili.

SPODBUJAMO KREATIVNOST
Z e Nefiksom do zaposlitve 1V okviru projekta smo izvedli tudi vseslovenski natečaj Sreča in pogum, pri katerem smo sodelovali z znanim reperjem Zlatkom. Iskali smo najboljši scenarij za besedilo, ki je bilo že napisano s strani Zlatana Čordića - Zlatka. Nismo pričakovali profesionalno narejenih videov s popolno kvaliteto slike ali zvoka, ampak smo želeli kreativne in unikatne ideje za spremljajoči video ob pesmi, ki pripoveduje o stiskah pri iskanju službe ter vztrajnosti in odločnosti, ki sta potrebni pri iskanju zaposlitve.

KAJ PA SO O PROJEKTU POVEDALI SAMI UDELEŽENCI?
Jure iz Domžal je o svoji udeležbi v projektu povedal naslednje: "Z vpisom na Nefiks - zaposlitvene rešitve sem pridobil ogromno novih kompetenc. Izpostavil bi predvsem delavnico javnega nastopanja in delavnico poslovne komunikacije. Z Nefiksom sem pridobil veliko praktičnega znanja in pomoč pri kontaktiranju različnih podjetij in izpeljavo projekta, kar je odlična referenca za prihodnost. Spoznal sem tudi veliko novih ljudi, ki si med sabo pomagamo do zaposlitve." Tudi Dijana iz Ljubljane je izkušnjo ohranila v toplem spominu: »Vesela sem, da sem se prijavila na projekt Zaposlitvene rešitve. Neka hitra odločitev se je spremenila v eno najbolj pozitivnih izkušenj v mojem življenju.«
Z e Nefiksom do zaposlitve 2
Maja Đević Prah, direktorica Zavoda Nefiks in predavateljica na usposabljanjih NZR, je o udeležencih povedala sledeče: "Najlepše je bilo opazovati, kako so se udeleženci, ki so bili v veliki večini na začetku projekta bojazljivi (kar se je kazalo tudi kot to, da so precej časa zbirali pogum, preden so na primer poklicali izbranega delodajalca), prelevili v samozavestne in angažirane mlade iskalce zaposlitve. Stopili so iz svoje cone udobja ter s pomočjo pridobljenega znanja z delodajalci povsem suvereno izvedli skupni projekt in se jim predstavili kot nepogrešljivi kader."

***
Banner NZR projektfinancirata


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00