fbpx
Produktiven vikend v dijaškem domu Bežigrad

| Karierni klubi

V Dijaškem domu Bežigrad je ta vikend vrvelo od dogajanja, saj smo gostili kar dve skupini. Na Kariernem taboru so se zbrali dijakinji, ki se bodo morali kmalu odločiti za študij in posledično poklic, od petka do sobote pa so se na usposabljanju družila dekleta, ki so se izobraževala za izvajalke kariernih aktivnosti.
karierni tabor 2018
S KARIERNIM TABOROM JE ODLOČITEV LAŽJA
Ker se zavedamo, da je odločitev glede izbire študija težka, smo dijakom na taboru poskušali pomagati in svetovati. Odločitev je namreč vedno lažja, če imaš na voljo več informacij. Skupaj smo raziskali, kakšne priložnosti se jim ponujajo v času študija, kakšni so različni učni stili, kako sploh poteka študij in v čem se študentsko življenje razlikuje od srednješolskega. Predstavili smo jim poklice in kompetence prihodnosti, zanimivi gostje pa so z njimi delili svoje znanje, izkušnje in zgodbe. Obenem smo se že dotaknili tudi tem, ki so aktualne za odraslo življenje: kako prepričati delodajalca na razgovoru, kako napisati dober življenjepis, ... Ob pridobivanju znanja pa smo se tudi zabavali in skupaj preživeli produktiven in kratkočasen vikend!
 
Obenem se je v Dijaškem domu Bežigrad na dvodnevnem usposabljanju zbrala skupina deklet, ki jih zanima delo z - mladimi. Na izobraževanju so se v sproščenem vzdušju spoznale s teoretičnimi osnovami, se naučile vse o tem, kako voditi skupino, pripraviti uspešno delavnico, poklicno svetovati in organizirati dogodek, strokovnjak Franci Čeč pa je jim je predstavil tudi poklic vodje zadovoljstva zaposlenih (Chief Happiness Oficer oz. CHO).

Če pustimo ob strani očitne prednosti za osebnostni razvoj, kakšni pa so profesionalni plusi dela z mladimi?
1. Reference za CV: timsko delo, vodenje skupin, javno nastopanje in učinkovita komunikacija, izvajanje delavnic za mlade;
2. možnost spoznavanja potencialnih delodajalcev, saj se lahko vključiš v aktivnosti, ki so blizu tvoji študijski smeri;
3. širjenje mreže poznanstev.

Po kratkem usposabljanju smo udeleženke povabili k sodelovanju na naših projektih, v katere se lahko vključijo po celi Sloveniji. Omogočili jim bomo aktivno udejstvovanje na jezikovnem področju (Jezikovni klubi), na področju poklicne orientacije in dela z mladimi (Karierni klubi), na mednarodnem področju, področju dela z mladimi iskalkami zaposlitve (Kolegice) in še več.

***
Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Banner NZR projektfinancirata

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00