fbpx
Nekoč pred davnimi časi sta živela kralj in kraljica ?

| Tutorstvo

V njuni deželi je med vaščani vladal nemir. Zato sta se kralj in kraljica odločila, da organizirata festival. Na festivalu pa je prišlo do neljubega dogodka,ko je Jože Francu ukradel princesin rumen trak, s katerim je princesa označila svojega srčnega izbranca. Franc je pobesnel in poklical žandarja, da ujame presnetega ravbarja. Bitka se je začela. Jože si je trak navezal na svojo levo nadlaht in si s tem olajšal beg. Ko je padel mrak, se je zatekel v gostilno, kjer ga je namesto gospodarice čakal enooki zmaj. Da bi prišel Jože do postelje, je moral rešiti uganko. Rešena uganka pa mu je prinesla tudi zlat kovanec. Naslednji dan je nadaljeval pot, nenadoma pa ga je iz grma napadel žandar. V tistem trenutku je trak zažarel in pokazal svoje čarobne moči. Ravbarja in žandarja je dvignilo v zrak, in ju močno zasukalo. Ko sta pristala na tleh, sta ugotovila, da sta zamenjala telesi. Tek se je nadaljeval, le da je tokrat ravbar Jože lovil žandarja Pepeta.  Njun lov pa se nadaljuje še danes.

Ravbarji in žandarji, igra ki je navduševala naše starše in je ostala med otroki še vse do danes. Poznamo jo pod različnimi imeni in v različnih različicah, vedno pa se jo je igralo več ljudi hkrati. Mešanica lovljenja in skrivanja je ravno pravšnja, da z novimi ljudmi navežemo nove stike in sovraštva.
Nostalgija bo razveselila tudi najbolj 'hipsterska" srca, vsi športniki in tisti, ki bi se športa lotili na zabavnejši način, pa boste svojo energijo lahko porabili na zabavnem teku in raziskovanju Ljubljane. Dogodek je primeren za dijake, študente in druge mlade po srcu.

Velika igra bo potekala v četrtek, 11. oktobra ob 19h v centru Ljubljane.

Več info na FB strani Ravbarji in žandarji

?

NEFIKS RZ letak 1 napis in erasmus


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00