fbpx
Število zaposlenih za nedoločen čas strmo upada!

| S smehom nad prekarno delo

Ker delo za nedoločen čas v Sloveniji za delodajalce predstavlja najhujšo obliko davčne obremenitve izmed različnih oblik zaposlovanja,število zaposlenih za določen čas pri nas strmo upada. Leta 2008 je bilo v Sloveniji za nedoločen čas zaposlenih okrog 707 000 prebivalcev, leta 2014 pa je bilo za nedoločen čas zaposlenih le še 621 000 prebivalcev.


Delo je v Sloveniji davčno nadpovprečno obremenjeno: Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je navedla, da je bila povprečna davčna obremenitev v državah članicah v letu 2015 35,9-odstotna, medtem ko znaša davek na zaposlenega delavca brez otrok v Sloveniji 42,6 odstotkov plače. To pomeni, da je Slovenija med 34 članicami OECD deseta najbolj obremenjena. Visoka obdavčitev dela je Po mnenju generalnega direktorja GZS, Sama Hribarja Miliča, je visoka obdavčitev glavni razlog za to, da delodajalci iščejo bližnjice in delavce zaposlujejo prekarno.
S smehom nad prekarno delo grafikaVir: https://podcrto.si/prekarno-delo-skodljivo-za-delavce-in-postene-delodajalce/.
Prispevek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod Nefiks v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".
***
Pasica s smehom nad prekarno delo


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00