fbpx
Mnenje aktualne ministrice Anje Kopač Mrak o prekarnem delu

| S smehom nad prekarno delo

17. maja je kandidatka SD za državnozborske volitve in ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Anja Kopač Mrak, na okrogli mizi o težavah, prihodnosti in rešitvah prekarnega dela, dejala, da je prekarno delo sivo polje v delovnopravni zakonodaji. Ob tem je tudi izrazila prepričanje, da je delo v Sloveniji tudi premalo vrednoteno, in poudarila, da prekarne zaposlitve onemogočajo ustrezno zagotavljanje ekonomskih, pravnih in socialnih pravic delavcev.
S smehom nad prekarno delo grafika
Članek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod NEFIKS v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".

Vir: http://www.edusinfo.si/DnevneVsebine/Novice.aspx?id=220995.
***
Pasica s smehom nad prekarno delo

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00