fbpx
Zakaj so mladi tisti, ki se najpogosteje znajdejo v različnih oblikah prekarnega dela

| S smehom nad prekarno delo

Strokovnjaki  (Bradley, 2005, 2008; McDowell, 2010; Newmann, 1999; Willis, 1977) se strinjajo, da so mladi, ki šele vstopajo na trg dela, tisti, ki so najpogosteje izkoriščani kakor prekarni delavci; nepošteni pogoji dela so jim predtsavljeni kakor začasne oblike dela, začetniške pozicije, ki jim bodo omogočile preboj na trg dela (WalMart, 2013), vendar je resnica takšna, da se mnogim mladim status prekarnega delavca_ke podaljšuje leto za letom.

Banner stand upO pasteh prekarnega dela opozarjamo tudi s Stand-up nastopi. Vabimo vas, da si že sedaj rezervirate 19. oktober, ko bosta Mark in Matevž v družbi gostov razbijala stereotipe prekarnega dela.


Članek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja ZAvod NEFIKS v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".
Vir: Lemelin, Aaron Robert, "Young Adults and the Consequences of Precarious Work. " Master's Thesis, University of Tennessee, 2016.
http://trace.tennessee.edu/utk_gradthes/4053.
***
Pasica s smehom nad prekarno delo


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00