fbpx
Ali veš, kaj je ITUC Global Rights Index?

| S smehom nad prekarno delo

AITUC je kratica za International Trade Union Corporation, ki vsako leto pripravi poročilo o razmerah na globalnem trgu dela na podlagi različnih indikatorjev, ki zaznamujejo stanje človekovih oz. delavskih pravic. Na lestvici od 1-5 je ocenjenih 142  držav (številka 1 zaznamuje najvišjo oceno, številka 5 pa najslabšo). Obdobje ocenjevanja razmer v državah poteka od aprila do marca, letošnje poročilo pa je bilo objavljeno za javnost 6. junija 2018.
S smehom nad prekarno delo grafika
Članek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod NEFIKS v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".

Vir: https://www.ituc-csi.org/IMG/pdf/ituc-global-rights-index-infographic2018-10worst-en-final-2.pdf
***
Pasica s smehom nad prekarno delo

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00