fbpx
PSSS! novičnik, v mesecu novembru na temo partnerstva med različnimi sektorji

| Projekt PSSS!

Projekt Povezovalni, Sodelujoči, Strokovni, Slišani! ali enostavno PSSS! je povezal pet različnih organizacij v partnerstvo z namenom boljšega povezovanja ter sodelovanja med nami, povišanja slišanosti o našem delu, izpostavljanja raznolikosti vsebin, ki jih pokrivamo in strokovnosti vsakega posameznega partnerja.
Enkrat mesečno se na predvideno temo odzovejo na način, da vsak partner vsebino obravnava s svojega zornega kota. Ta mesec je tako nastal novičnik na temo partnerstva med različnimi sektorji.

 

Želimo vam zanimivo branje!
Novičnik je v PDF dostopen TUKAJ.

psss

Nekaj poudarkov iz Novičnika PSSS!
- S PARTNERSTVOM DO SAMOOSKRBNE HIŠKE
(Slovenska Filantropija)
November P SF2Na Slovenski filantropiji smo partnerstvu z družbo Borzen, slovenskim operaterjem trga z elektriko, in Mestno občino Ljubljana, v letu 2018 združili moči v družbeno odgovornem projektu energetsko učinkovite in samooskrbne ‘Viške hiške’.

- MEDNARODNA PARTNERSTVA IN SODELOVANJE
(Zavod Voluntariat)
November P VoluntariatBrez dobrih partnerstev bi na Voluntariatu težko, če sploh, mogli delovati. Pomenijo nam gradnjo mostov med različnimi državami in kulturami z namenom zasledovanja skupnih ciljev, kot so solidarnost, strpnost, sodelovanje in družbena pravičnost. Z nekaterimi partnerji na podlagi dobrih praks sklepamo dolgoročnejša partnerstva, z drugimi kratkoročnejša.

- MREŽA KROJ - MLADINSKA MREŽA ZA KARIERNI RAZVOJ
(Zavod Nefiks)
November P NefiksV mladinskem sektorju se je v zadnjih mesecih na pobudo Zavoda Nefiks nekaj mladinskih organizacij (Zavod Nefiks, Zavod Mepi, Zavod BoB, JZ Mladi zmaji, Mladinska postaja Moste, Zavod Voluntariat, Mreža MaMa, Zavod TiPovej …) povezalo in oblikovalo v Mladinsko mrežo za karierni razvoj – KROJ. Naš skupni imenovalec je, da podpremo mlade, ki gradijo svojo karierno pot, s tem da jim omogočamo dostop do kvalitetnih informacij in si prizadevamo biti prostor za razvoj njihovih potencialov.

- PARTNERSTVO ZA POMOČ OTROKOM
(ZPM Ljubljana Moste-Polje)
November P ZPM1ZPM Ljubljana Moste-Polje se že vse od začetkov delovanja posvečamo otrokom in njihovim pravicam. Že več kot 20 let pa ustvarjamo humanitarne programe za pomoč družinam v stiski z vse Slovenije. V letu 2010 smo vzpostavili projekt Botrstvo v Sloveniji, namenjenega pomoči socialno ogroženim otrokom iz vse Slovenije. Leta 2012 je naša prizadevanja podprl medijski partner Val 202. S skupnimi močmi smo v zadnjih 6 letih k projektu privabili več kot 7000 botrov in pomagali že več kot 8000 otrokom iz socialno šibkih družin z vse Slovenije na poti v lepšo prihodnost.

- LOKALNO PARTNERSTVO ZA ISKANJE POZABLJENIH IN PREZRTIH ŽENSK IZ PRETEKLOSTI
(Društvo za razvijanje prostovoljskega dela Novo mesto)
November P DRPD2Ste se že kdaj vprašali koliko ulic, trgov, javnih institucij in drugih javnih prostorov v vašem mestu je poimenovanih po ženskah? Mi smo se. Ugotovili smo, da v Novem mestu od 192 ulic le dve nosita ime po ženski, pri čemer ima samostojno ulico le Ilka Vašte, Pia Mlakar pa jo deli s svojim možem Pinom Mlakarjem. Imamo še neoznačeno Julijino sprehajališče ob Krki, to pa je tudi vse. Po ženski prav tako ni poimenovana nobena javna institucija v Novem mestu.

***
Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo.
mju logo
psssLOGO


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00