fbpx
  • Iščem zaposlitev
  • Kolegice
  • Čeprav je bilo moje dopoldne slabo, sem imela po srečanju s Kolegicami občutek, da se nekaj premika naprej, na bolje
Čeprav je bilo moje dopoldne slabo, sem imela po srečanju s Kolegicami občutek, da se nekaj premika naprej, na bolje

| Kolegice

»Pravijo, da je treba biti samoiniciativen, aktiven«
Zbudila sem se v deževno jutro in moje razpoloženje je bilo podobno vremenu – vse se mi je zdelo brez veze. Imam magisterij, zaposlitve pa še ne in taki dnevi pridejo, ko doživim zavrnitev in/ali ugotovim, da povpraševanja za delavce na področju, ki me zanima, trenutno ni oz. zahtevajo strokovne izpite ter izkušnje, ki jih imam (pre)malo. Če ste brezposelni, verjetno veste, o čem govorim. Pa vseeno ni za obupati. Pravijo, da je treba biti samoiniciativen, aktiven – in prav imajo, čeprav bi komu, ki bi mi začel govoriti o tem takrat, ko se počutim, kot sem opisala zgoraj, najraje namenila grd pogled, če ne še kaj drugega.
Kolegice freedom 2218616 960 720Eden izmed načinov, da poskušaš nekaj spremeniti na bolje, je tudi ta, da se vključiš v enoleten brezplačen projekt Kolegice. Zanj sem izvedela preko FB. S skupino mladih žensk, ki načrtujejo svojo kariero, se srečuješ enkrat na teden. V naši skupini nas je šest. Vzdušje se mi zdi sproščeno, med seboj lahko izmenjamo izkušnje z različnih področij (od izkušenj z zaposlitvenimi razgovori, delom v organizacijah, pa do tistih, ki smo jih pridobile tekom (ne)formalnega izobraževanja, in tistih iz zasebnega življenja).

»Mentoricam lahko pokažemo, koliko že vemo in kaj zmoremo«
Poleg tega je eden izmed ciljev projekta tudi ta, da se povežemo in sodelujemo z mentoricami, torej s strokovnjakinjami s področja, na katerem želimo delati. Na tokratnem srečanju smo se pogovarjale o glavnem cilju, ki ga bo vsaka po korakih poskušala doseči v desetih srečanjih z mentorico. Ta mora biti zastavljen po metodi S.M.A.R.T. (specifičen, merljiv, dosegljiv, pomemben in časovno določen). Pogledale smo si tudi nekaj primerov takšnih ciljev. Nadalje bo vsaka oblikovala svojega. Jaz sem ga prvotno zastavila preširoko, presplošno, zato ga bom morala konkretizirati. Srečanja z mentorico niso namenjena temu, da bi nas na koncu le-ta morala zaposliti, zdi pa se mi, da si vsaka izmed nas želi vsaj širše socialne mreže s potencialnimi zaposlovalci. Če ne drugega, bomo imele priložnost, da mentoricam skozi srečanja in skozi dejavnost, s katero se bomo mentoricam oddolžile za sodelovanje, pokažemo, koliko že vemo in kaj zmoremo.

Kolegice presegajo nivo individualnega delovanja
Še en  cilj, ki ga ima projekt Kolegice, je ozaveščanje javnosti o problematiki zaposlovanja mladih, višje izobraženih žensk. Dogovorile smo se, da bomo v ta namen oblikovale spletno stran in letake z različnimi informacijami, ki bodo uporabne za iskalke zaposlitve, mlade mamice, ženske, ki so že zaposlene, in vse ostale, ki bi lahko prispevali k izboljšanju našega položaja. Grobo smo razdelile naloge (pisanje vsebine, vzpostavitev spletne strani, iskanje sponzorjev za tisk in papir). Opazilo se je, da nas to, da prihajamo z raznolikih področij, bogati in bo vsaka lahko pomembno prispevala k končnemu izdelku.

Čeprav je bilo moje dopoldne slabo, sem imela po srečanju s Kolegicami občutek, da se nekaj premika naprej, na bolje.

Veselim se nadaljnjih srečanj s Kolegicami,
M.

Če se želiš tudi ti priključiti projektu Kolegice v svojem lokalnem okolju, oddaj svojo prijavo TUKAJ.
Projekt Kolegice na Vrhniki podpirata Urad RS za mladino in VGC Skupna točka Vrhnika.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00