fbpx
Karierni klub ŠG Vipava

| Karierni klubi

V sklopu Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva 29. 11. 2018 smo dijakinje ŠGV v okviru kariernega kluba Nefiks pod mentorstvom ge. Alenke Blazinšek Domenis obiskale računalniško podjetje Editor v Solkanu.
KK Vipava obisk podjetjaDirektor in ustanovitelj g. Tomaž Jug nas je sprejel v sejnih prostorih podjetja, kjer smo lahko začutile sproščen utrip delovnega okolja v Editor-ju. Predstavil nam je uspešno zgodovino podjetja, ki ga je zasnoval že kot dijak. Izvedele smo kako podjetje deluje ter kakšni so njihovi izdelki in storitve, ki jih ponujajo. Predstavil nam je kadre, ki jih zaposlujejo in nam zaupal na katerih fakultetah bi pridobile ustrezno znanje za zaposlitev v takem podjetju.
V teh urah smo dobile veliko koristnih informacij in se prepričale, da je Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva učinkovit način pridobivanja znanja o slovenskih podjetjih ter možnostih zaposlitev.

V ponedeljek, 10. 12. 2018 pa nas je na našem rednem srečanju obiskala še gospa Anita Troha Ferjančič iz M servisa - kadrovske agencije in študenstskega servisa. Predstavila nam je svojo zanimivo osebno karierno zgodbo in nam z njo ponazorila pomen dodatnega izobraževanja. Izvedele smo, kako so podjetja kadrovsko sestavljena in dobile potrditev, da do določenega poklica lahko vodi več izobraževalnih poti. Srečanje smo zaključile z mislijo, da je pred poklicno odločitvijo potrebnega veliko raziskovanja o priložnostih, ki jih določena izobrazba prinaša.
KK Vipava obisk podjetja 2

 Julija Jekše, Zala Glavač in Katarina Bratina.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00