fbpx
Energija v praksi

| Karierni klubi

Na Miklavžev dan je Gimnazijo Celje – Center obiskal prav poseben gost. Miklavž? Nak. Praktik :). Kdo pa je prakikt? Praktik je oseba, ki ima veliko delovnih izkušnj (SSKJ).

 

Konkretno je to bil Marko Rebernik, bivši dijak GCC, trenutno zaposlen na Dravskih elektrarnah Maribor. Dijakom je predstavil je področje energije. To je namreč tema, s katero se bodo sedaj dijaki nekaj časa ubadali, z njegovo pomočjo pa so v temo zakorakali malo bolj sproščeno.

GCC praktik 2

Dobili smo vpogled v možnosti del na področju energije. Nismo se učili snovi, smo pa spoznali  uporabnost energije v vsakdanjem življenju. Definitivno nam je to razširilo obzorja.

Obisk praktika smo načrtovali v sklopu Kariernega kluba Celje, vso koordinacijo glede »praktičnega obiska« pa sta prevzeli dijakinji, Špela in Tina kar sami.

Bilo mi je všeč, definitivno bi rabili še kaj takšnega pri drugih predmetih.


Zavod Nefiks se zahvaljuje Špeli in Tini za super izvedbo ure, Marku za zabavno predstavitev in praktično izkušnjo fizike ter ravnatelju Gimnazije Celje – Center za vso podporo pri usklajevanju in izvedbi.

***
Če si tudi vi želite, da bi vas pri uri katerega šolskega predmeta obiskal praktik, nam pišite na kariera@nefiks.si in skupaj bomo našli način, kako zadevo izpeljat.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00