fbpx
Vrhunci leta 2018

| Kolegice

Ob koncu leta se spominjamo najboljših trenutkov, ki so zaznamovali 2018;
Najprej je treba omeniti, da smo našo delovno ekipo v tem letu precej okrepili. Spomladi sta se nam pridružili dve mladinski delavki, ki sta tudi uspešno osvojili nacionalno poklicno kvalifikacijo. Gostili smo pa tudi Eduarda, EVS prostovoljca ter Naiaro, ki je pri nas opravljala študijsko prakso.

NKD 2018 t21. februar smo obeležili z že tretjim Nefiks kariernim dnevom, na katerem nas je v predsedniški palači gostil častni pokrovitelj dogodka, predsednik Slovenije Borut Pahor, poleti in jeseni pa nas je zaposloval projekt S smehom nad prekarno delo, pri katerem smo z vrsto stand up nastopov dvojca M & M opozarjali na pereč problem prekarnega dela.
Mladimo prihodnost mojtim13. 9. smo skupaj z 9-imi drugimi mladinskimi organizacijami na Gospodarskem razstavišču gostili konferenco Mladimo prihodnost; 15. 9. smo zaključili z dveletnim projektom Nefiks zaposlitvene rešitve, v okviru katerega smo do novih zaposlitvenih možnosti pomagali več kot 320-im mladim. V projektu je sodelovalo več kot 40 predavateljev in več kot 50 delodajalcev. Čeprav se je že zaključil, sta nam od njega ostali dve ključni stvari: platforma e-Nefiks za beleženje neformalno pridobljenih izkušenj in kompetenc in povezovanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev, ter priročnik e-Nefiks beleži in povezuje. Poleg slednjega smo v sklopu projekta izdali tudi še več kot 10 drugih avtorskih del na temo mladih in zaposlovanja.
Dan za punce 2
Med poletjem smo izvedli karierni in jezikovni tabor ter gostili mednarodno konferenco Free to Choose. Oktobra smo v okviru projekta Meet and code 2018 izvedli dve zelo uspešni delavnici: IT punce in Zadeni gol z OZOBOT-om!, Kolegice pa so novembra priredile Dan za punce, na katerem smo gostili Nives Orešnik, Niko Kovač, Indiro Ekić ter mnoge druge močne in uspešne ženske.

Ob koncu leta vam želimo lepe praznike in uspehov polno 2019, ter upamo, da se vidimo na Start up partyju in podelitvi Nefiks priznanja 15. 1.!

Vaš,
Zavod Nefiks


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00