fbpx
Mlade kariere - posvet organizacij mladinskega sektorja s šolniki

| Mreža KROJ

Mreža KROJ - mladinska mreža za karierni razvoj v okviru Kariernega tedna 2019 vabi na posvet Mlade kariere, ki bo 4. 2. 2019 ob 10.00 v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na Masarykovi 16 v Ljubljani.

 

Karierni teden mladi na kavčuPosvet, katerega namen je vzpostaviti trajne povezave med deležniki na področju kariernega razvoja mladih, je namenjen šolnikom in mladinskim organizacijam. Na posvetu bomo iskali priložnosti za konstruktivno sodelovanje, obenem pa vzpostavili konkretne povezave med šolami in mladinskimi organizacijami.

Mladinske organizacije smo neformalni prostor razvoja talentov mladih, ki s svojimi programi pogosto naslavljamo tudi šole, kjer skupaj iščemo kreativne pristope h karierni orientaciji mladih. Predhodne izkušnje kažejo, da na obeh straneh obstajata prostor in želja tako za bolj obsežno kot bolj poglobljeno sodelovanje, zato želimo na dogodku pripraviti konkretna priporočila za šole in za mladinske organizacije, ki nam bodo pomagala konstruktivno sodelovati v dobro mladih. Mladi bodo na dogodku imeli priložnost predstaviti svoje izkušnje in poglede ter na tak način osvetliti pozitivne učinke sodelovanja med sektorjema.
Dogodek bomo izvedli v obliki diskusijske kavarne (t.i. discussion caffe).

Po uvodnih pozdravnih nagovorih s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bodo predstavniki delodajalcev, šolstva in mladinskega sektorja predstavili svoje poglede, ki bodo služili kot izhodišča za razpravo.

Sledilo bo delo v manjših skupinah, kjer bomo prišli do zaključkov, ki bodo služili kot podlaga za oblikovanje priporočil. Le-ta bomo skupaj dokončno oblikovali v zadnjem delu programa. Dogodek bo trajal od 10.00 do 13.00, ko sledi pogostitev.
Karierni teden mladi za mizo
Prijave na dogodek zbiramo do 25. 01. 2019 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali elektronskega naslova info@mreza-kroj.si (v primeru prijave preko elektronskega naslova nam sporočite svoje ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in organizacijo, ki jo zastopate).

Karierni teden v organizaciji Mreže KROJ bo potekal med 4. in 7. 2. 2019 in je namenjen podpori mladim pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Z dogodki in delavnicami bomo ustvarjali nove medsektorske povezave ter mlade spodbujali, da spoznajo različne priložnosti in skrojijo lastnim talentom primerne kariere.

Karierni teden dekle s knjigo

gumb
***
Projekt podpirata Urad za mladino - MOL in Urad Republike Slovenije za mladino
Logotipi mol in Kroj brez stavka


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00