fbpx
PSSS! novičnik na temo družbene odgovornosti podjetij

| Projekt PSSS!

Pred vami je četrti PSSS! novičnik, tokrat na temo družbene odgovornosti podjetij. Želimo vam zanimivo branje!
Novičnik je v PDF obliki dostopen TUKAJ.


psss

Nekaj poudarkov iz novičnika PSSS!

- Dan za spremembe s Savo Re in Zavarovalnico Sava
(Slovenska filantropija)
Januar DOP SF 1
Slovenska filantropija vsako pomlad organizira veliko vseslovensko akcijo Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti. Tako že vse od leta 2010 s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke. Verjamemo, da bo letošnji dan z naslovom Odpravimo diskriminacijo odlična priložnost za osveščanje o diskriminaciji, širjenje glasu o že obstoječih dobrih praksah in izvedbo konkretnih akcij, ki bodo trajnostno prispevale k sprejemanju raznolikosti, spodbujale enakopravnost in dobre odnose med različnimi skupinami v družbi. Ker družbo sestavljamo različne organizacije vabimo k sodelovanju tudi javne zavode, občine in upravne enote ter gospodarske družbe.

- (Globalna) družbena odgovornost podjetij
(Zavod Voluntariat)
Januar DOP VoluntariatV globaliziranem svetu lahko družbeno odgovornost podjetij razumemo tudi globalno, ne le lokalno. Kljub temu, da se podjetja lažje promovirajo v okolju, kjer delujejo ali kjer so vidna, je globalna soodvisnost dejstvo, mimo katerega ne moremo. Številna podjetja so se pričela tega zavedati in pobuda, da družbeno odgovornost vključijo v vse segmente svojega delovanja, postaja za podjetnike izziv prihodnosti.

- Družbena odgovornost je predvsem poštenost brez zlorabe preko meja
(Zavod Nefiks)
Januar DOP Nefiks1Intervju z magistrico Anito Hrast, direktorico inštituta IRDO

- Iz lokalnega v globalno!
(ZPM Ljubljana Moste-Polje)
Januar DOP ZPM2The Human Safety Net ali na kratko THSN je mednarodna fundacija, ustanovljena in podprta s strani skupine Generali. Gre za globalno gibanje, ki povezuje več kot 30 nevladnih organizacij iz celega sveta (Argentina, Španija, Slovenija, Francija, Indonezija…) v skupno mrežo!

- Korporativno prostovoljstvo - priložnost vračati družbi
(Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto)
Januar DOP DRPD1Korporativno prostovoljstvo je priložnost za podjetja, ki si želijo družbeno odgovorno delovati za dobrobit širše skupnosti, saj je delo njihovih zaposlenih za korist ljudi v skupnosti mnogo boljša promocija kot druge oblike oglaševanja.

 ***
Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo.
mju logopsssLOGO


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00