fbpx
Priprave na Karierni teden

| Mreža KROJ

Mreža KROJ med 4. in 7. 2. 2019 organizira Karierni teden, s katerim želi mladim ponuditi konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve.

V ponedeljek, 4. 2., bodo teden otvorili s posvetom »Mlade kariere«, namenjenim šolnikom in mladinskim organizacijam. Čez teden bo sledil nabor aktivnosti, namenjenih predvsem mladim, ki se trenutno odločajo, kakšne kariere si želijo in kako do nje priti.

 

Mreža KROJ dekle z rožami before3 width450

Na ponedeljkovem posvetu se bodo v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport srečali predstavniki delodajalcev, šolnikov in mladinskih organizacij ter mladi. Skozi serijo diskusij bodo sestavili priporočila, kako naj šolniki in mladinske organizacije v prihodnje konstruktivno sodelujejo na področju karierne orientacije mladih.

Organizacije članice mreže bodo nato od torka naprej izvajale svoje posamične aktivnosti.

Zavod MEPI bo čez cel teden po šolah po vsej Sloveniji izvajal delavnico »(Ne)uspeh ni naključje: Kaj vse bom počel-a, ko bom velik-a« na temo ciljev in načrtovanja.

V torek, 5. 2., bosta Zavod Bob in Mladinska postaja Moste skupaj organizirala debato deležnikov mladinskega sektorja na temo kariernega svetovanja in vloge mladinskih centrov v le-tem. Na isti dan bo Zavod TiPovej! v Dijaškem domu Poljane izvedel delavnico »Osebni model razvoja«, ki bo mladim pomagala lažje razumeti lastne vrednosti in kaj bi radi v življenju delali.

V sredo, 6. 2., bo Mreža MaMa v sodelovanju s Kariernim središčem ZRSZ izvedla delavnico, kjer bodo mladi ugotavljali, katere kompetence pridobivajo skozi poznavanje IKT tehnologij in družbenih omrežij. Istočasno bo Zavod Voluntariat mladim odprl svoja vrata in jim ponudil sproščen klepet o priložnostih za nabiranje kompetenc in zvišanje zaposlitvenih možnosti skozi mednarodno prostovoljstvo.

Četrtek, 7. 2., je namenjen tradicionalnemu Nefiks Kariernemu dnevu. Letos bodo naslovili »pogumne odločitve«, saj želijo mladim prikazati, da lahko do enega poklica vodijo različne poti in jih tako podpreti pri pogumnem sprejemanju poklicnih odločitev. Več podrobnosti o programu Kariernega tedna je na voljo na spletni strani Mreže KROJ.

Mreža KROJ FB1 vsi stojijo width450

Karierni teden v organizaciji Mreže KROJ bo potekal med 4. in 7. 2. 2019 in je namenjen podpori mladim pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Z dogodki in delavnicami bomo ustvarjali nove medsektorske povezave ter mlade spodbujali, da spoznajo različne priložnosti in skrojijo lastnim talentom primerne kariere.

Projekt podpira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

Kontakt: info@mreza-kroj.si

Foto: Mreža KROJ


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00